«Paktens voktere» av Tom Egeland og Grove muffins

Jeg fortsetter å lese Tom Egeland  eller rettere sagt jeg fortsetter med å lese bok nummer 2 i serien om Bjørn Belto. Dere husker sikkert at jeg fikk anbefalt Egeland av Sebastian (24), som har lest det meste av denne forfatteren. Den første boka «Sirkelens ende» likte jeg så godt at jeg gav den et godt terningkast 4. Derfor gikk jeg like godt rett på bok nummer 2 i denne serien, og gledet meg skikkelig til å lese «Paktens voktere».

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på grove muffins – TRYKK HER!

Egeland, Tom (2007) «Paktens voktere», Aschehoug & co OG Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Paktens voktere» møter vi igjen Bjørn Beltø, som i begynnelsen av historien oppholder seg på Island, nærmere bestemt Reykholt. Her finner han, Sira Magnus er død i utendørsbadet til Snorre Sturlason – noen har druknet han. Det er det første drapet på Reykholt siden 1241, da Snorre Sturlason ble drept. Beltø vet at det er en sammenheng mellom drapene for noen har stjålet Snorre kodeksen – en eldgammel tekstsamling. Dette blir starten på nok en jakt fro Beltø. Denne gangen på kodetekster og runerebuser, gravkammer, mumier og gamle pergamenter.

Egeland, Tom (2007) «Paktens voktere», Aschehoug & co OG Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er i spennende bok, hvor vi følger Bjørn Beltø i hans jakt og forsøkene på å holde seg vekke fra de som jakter på Beltø.  I denne boka er heldigvis selvforakt og den lave troen på seg selv heldigvis nedtonet. Det er interessant at hovedpersonen har gjennomgått en personligutvikling i tiden som har gått mellom bøkene. Men ærlig talt jeg synes fremdeles at han er en sytekopp. Boka er godt skrevet, den er ganske spennende, men jeg tror ikke plottet er særlig troverdig. Likevel jeg kjøpte historien, og koste meg skikkelig med denne boka, og ender opp med å gi den et godt Terningkast: 4.

Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Grove muffins med tomat, rødløk, ost og skinke

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1230 minEnkel

Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 dlHvetemel
2 dlSammalt hvete (grov)
1 dlHavregryn (lettkokte)
1 tsSalt
2 tsBakepulver
1 ½ dlMelk
½ dlRømme
1Egg
1Rødløk (Hakket)
2Tomater (i terninger)
75 gOst (revet)
50 gSkinke (i biter)

 

Tips! Du kan putte hva du vil i disse muffinsene. Bytt gjerne ut rødløken med purre. Skinken med spekepølse.

Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader, og
– Ha papirformer i muffinsbrettet, eller
Sett papirformene rett på et stekbrettet
2 Hakk løken, og
– Stek den gjerne myk og blank
eller bruk purreløk
– Skjær tomat og skinke i biter
– Rasp osten
3 Bland sammen mel, gryn, salt og bakepulver
– Rør inn melk, rømme og salt
– Rør så inn løk, tomat ost, og skinke
4 Fordel fyllet i de 12 papirformene
5 Stekes i ca. 20 min. (midt i ovnen – 200 grader)
6 Nytes med en gang

Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Flere bøker i serien om Bjørn Beltø:

Egeland, Tom (2007) «Paktens voktere», Aschehoug & co OG Grove muffins med tomat, rødløk, ost (og skinke) Ingredienser: 1 dl Hvetemel 2 dl Sammalt hvete (grov) 1 dl Havregryn (lettkokte) 1 ts Salt 2 ts Bakepulver 1 ½ dl Melk ½ dl Rømme 1 Egg 1 Rødløk (Hakket) 2 Tomater (i terninger) 75 g Ost (revet) 50 g Skinke (i biter) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s