Siden jeg hadde rester fra påskelammet, hadde vi jegergryte til middag i går. Det er skikkelig enkel og grei måte å spise opp restene på og ikke minst så er det godt. Jeg hadde ikke så mye saus igjen, men jeg hadde litt og da lurte jeg det også opp i Jegergryta, sammen med grønnsaksrestene. Stor suksess og ingen rester!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 30 min. | Enkel |

Ingredienser:
1 | Løk (hakket) |
1 | Gulrot (hakket) |
1 stilk | Selleri (hakket) |
2 ss | Smør |
7 ½ dl | Kraft (eller vann med 3 buljongterninger) |
10 | Einebær (knust) |
2 ss | Hvetemel |
1 pk | Grønnsaker (frosne) |
350-500 g | Rester fra Lammelår |
3 dl | Rømme |
2 ss | Ripsgele |
2 ss | Soyasaus |
Salt & pepper |
Valgfritt:)
100 g | Sopp |
Persille |

Slik gjør du:
1 Skrell løk og gulerot – Hakk løk, gulrot og selleri – Fjern stilken fra sjampinjongen, og – Hakk den – Skjær soppen i skiver – Skjær restene fra lammelåret i passe biter |
2 Smelt smøret i en kasserolle på middelsvarme, – Tilsett løken, og -La det surre til den er blitt myk og blank Ca 5 min. – Tilsett gulrot og selleri -La det surre ca 1 min. – Tilsett den hakkete og de knuste einebærene -La det surre i ytterligere 1 min. |
3 Tilsett 6 dl av kraften (eller vann og buljong) – Kok opp |
4 Rør hvetemel ut i resten av den kalde kraften (vannet), og – Tilsett det en tynn stråle mens du rører – Kok opp under omrøring, og – La den småkoke i minst 10 min, Gjerne lengre |
5 Stek soppskivene |
6 Ha soppskivene og kjøttet i sausen sammen med den frosne grønnsaksblandingen – Gi det hele et oppkok |
7 Ha i rømme, soyasaus og ripsgele – Smak til med salt, pepper, soyasaus og ripsgele – Varm opp til nesten kokepunkt |
8 Serveres varm gjerne sammen med potetmos |
