Middagstips – Jegergryte av rester av påskelammet

Siden jeg hadde rester fra påskelammet, hadde vi jegergryte til middag i går. Det er skikkelig enkel og grei måte å spise opp restene på og ikke minst så er det godt. Jeg hadde ikke så mye saus igjen, men jeg hadde litt og da lurte jeg det også opp i Jegergryta, sammen med grønnsaksrestene. Stor suksess og ingen rester!

Jegergryte Ingredienser 1 Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Selleri (hakket) 2 ss Smør 7 ½ dl Kraft (eller vann med 3 buljongterninger) 10 Einebær (knust) 2 ss Hvetemel 1 pk Grønnsaksblanding (frossen) 350 – 500 g Rester av lammekjøtt 3 dl Rømme 2 ss Ripsgele 2 ss Soyasaus Salt & pepper Valgfritt:) 100 g Sopp Persille https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-630 min.Enkel

Jegergryte Ingredienser 1 Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Selleri (hakket) 2 ss Smør 7 ½ dl Kraft (eller vann med 3 buljongterninger) 10 Einebær (knust) 2 ss Hvetemel 1 pk Grønnsaksblanding (frossen) 350 – 500 g Rester av lammekjøtt 3 dl Rømme 2 ss Ripsgele 2 ss Soyasaus Salt & pepper Valgfritt:) 100 g Sopp Persille https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1Løk (hakket)
1Gulrot (hakket)
1 stilkSelleri (hakket)
2 ssSmør
7 ½ dlKraft (eller vann med 3 buljongterninger)
10Einebær (knust)
2 ssHvetemel  
1 pkGrønnsaker (frosne)
350-500 gRester fra Lammelår
3 dlRømme
2 ssRipsgele
2 ssSoyasaus
 Salt & pepper

Valgfritt:)

100 gSopp
 Persille

Jegergryte Ingredienser 1 Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Selleri (hakket) 2 ss Smør 7 ½ dl Kraft (eller vann med 3 buljongterninger) 10 Einebær (knust) 2 ss Hvetemel 1 pk Grønnsaksblanding (frossen) 350 – 500 g Rester av lammekjøtt 3 dl Rømme 2 ss Ripsgele 2 ss Soyasaus Salt & pepper Valgfritt:) 100 g Sopp Persille https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skrell løk og gulerot
– Hakk løk, gulrot og selleri
–  Fjern stilken fra sjampinjongen, og
– Hakk den
– Skjær soppen i skiver
– Skjær restene fra lammelåret i passe biter
2 Smelt smøret i en kasserolle på middelsvarme,
– Tilsett løken, og
-La det surre til den er blitt myk og blank Ca 5 min.
– Tilsett gulrot og selleri
-La det surre ca 1 min.
– Tilsett den hakkete og de knuste einebærene
-La det surre i ytterligere 1 min.
3 Tilsett 6 dl av kraften
(eller vann og buljong)
– Kok opp
4 Rør hvetemel ut i resten av den kalde kraften (vannet), og
– Tilsett det en tynn stråle mens du rører –
Kok opp under omrøring, og
– La den småkoke i minst 10 min,
Gjerne lengre
5 Stek soppskivene
6 Ha soppskivene og kjøttet i sausen sammen med den frosne grønnsaksblandingen
– Gi det hele et oppkok
7 Ha i rømme, soyasaus og ripsgele
– Smak til med salt, pepper, soyasaus og ripsgele
– Varm opp til nesten kokepunkt
8 Serveres varm gjerne sammen med potetmos

Jegergryte Ingredienser 1 Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Selleri (hakket) 2 ss Smør 7 ½ dl Kraft (eller vann med 3 buljongterninger) 10 Einebær (knust) 2 ss Hvetemel 1 pk Grønnsaksblanding (frossen) 350 – 500 g Rester av lammekjøtt 3 dl Rømme 2 ss Ripsgele 2 ss Soyasaus Salt & pepper Valgfritt:) 100 g Sopp Persille https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s