Vognhjul kjeks med kakestrø er dekorative kjekser som passer til kaffen eller som tilbehør til is.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 24 | 90 min. | Middels |
Ingredienser:
125 g | Smør |
150 g | Sukker |
1 | Egg |
200 g | Hvetemel |
Rød konditorfarge |
Pynt:
150 g | Melis |
2 dl | Kakestrø |
Slik gjør du:
1 Visp smør sukker, til det er lyst og luftig – Tilsett egg, og – Visp til det er blandet – Tilsett hvetemelet og – Visp til alt er godt blandet |
2 Del deigen i 2 like store deler – Pakk den ene halv delen inn i plast, – Tilsett rød konditorfarge i den andre halvdelen – kna til fargen er jevnt fordelt – Pakk den rosa deigen inn i plast, og – La begge deigene hvile i kjøleskapet i minst 30 min. |
3 Legg den lyse deigen på et bakepapir, og – Legg et annet bakepapir over – Kjevle til et rektangel Ca. 16 x 24 cm – Gjør det samme med den røde deigen – Med langsiden av den lyse deigen mot deg – Legg den røde deigen oppå, men med 1 cm forskyvning – Begynn å rulle -Bruk bakepapiret som hjelp, og -Rull til en lang pølse |
4 Rull pølsa inn i plast og – La den hvile i kjøleskapet i minst 30 min. Men gjerne natten over |
5 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
6 Skjær deigpølsa i ½ cm tykke skiver, og – Legg dem på stekebrettene |
7 La dem steke i ca. 10 min. Til de er lys gyllen, og kan trykkes forsiktig ned uten at de går i stykker |
8 La dem avkjøle på rist |
9 Lag glasuren: – Bland sammen melis og vann |
10 Rull hjulet i glasuren, og – Rull dem så i kakestrø |
11 La dem tørke |
12 Oppbevares i en kakeboks |
