Vognhjulkjeks med kakestrø til ettermiddagskaffen

Vognhjul kjeks med kakestrø er dekorative kjekser som passer til kaffen eller som tilbehør til is.

vognhjul kjeks med kakestrø Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad Ca 24 90 min. Middels Ingredienser: 125 g Smør 150 g Sukker 1 Egg 200 g Hvetemel Rød konditorfarge Pynt: Melis 2 dl Kakestrø

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 2490 min.Middels

Ingredienser:

125 gSmør
150 gSukker
1Egg
200 gHvetemel
 Rød konditorfarge

Pynt:

150 gMelis
2 dlKakestrø

Slik gjør du:

1 Visp smør sukker, til det er lyst og luftig
– Tilsett egg, og
– Visp til det er blandet
– Tilsett hvetemelet og
– Visp til alt er godt blandet
2 Del deigen i 2 like store deler
– Pakk den ene halv delen inn i plast,
– Tilsett rød konditorfarge i den andre halvdelen
– kna til fargen er jevnt fordelt
– Pakk den rosa deigen inn i plast, og
– La begge deigene hvile i kjøleskapet i minst 30 min.
3 Legg den lyse deigen på et bakepapir, og
– Legg et annet bakepapir over
– Kjevle til et rektangel Ca. 16 x 24 cm
– Gjør det samme med den røde deigen
– Med langsiden av den lyse deigen mot deg
– Legg den røde deigen oppå, men med 1 cm forskyvning
– Begynn å rulle
-Bruk bakepapiret som hjelp, og
-Rull til en lang pølse
4 Rull pølsa inn i plast og
– La den hvile i kjøleskapet i minst 30 min.
Men gjerne natten over
5 Sett ovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater

6 Skjær deigpølsa i ½ cm tykke skiver, og
– Legg dem på stekebrettene
7 La dem steke i ca. 10 min.
Til de er lys gyllen, og
kan trykkes forsiktig ned uten at de går i stykker
8 La dem avkjøle på rist
9 Lag glasuren:
–  Bland sammen melis og vann
10 Rull hjulet i glasuren, og
– Rull dem så i kakestrø
11 La dem tørke
12 Oppbevares i en kakeboks

vognhjul kjeks med kakestrø Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad Ca 24 90 min. Middels Ingredienser: 125 g Smør 150 g Sukker 1 Egg 200 g Hvetemel Rød konditorfarge Pynt: Melis 2 dl Kakestrø

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s