Da har vi prøvekjørt ny bil og spiser Pide med spinat, aubergine og fetaost

For en stund siden skrev jeg at vi hadde vært å sett på nye biler, siden MDG foreslår å forby den bilen vi kjører rundt med. Nå er det fremdeles mye en kunne ha sagt om dette, men det er heller ikke poenget i dagens blogg-innlegg. For en stund siden så vi på Mercedes forhandleren i Trondheim i går, for å se på deres EQA. Men bilen var ikke kommet enda, og vi fikk ikke prøvekjørt den. Derfor tuslet vi hjem med uforurettet sak, prøvekjørte noe andre merker, og fant ut at det kommer flere biler til høsten.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Pide med spinat, aubergine og fetaost – trykk HER

På tide med ny bil Mercedes Motor Trade AS Trondheim 16.03 2021 https://heidisboble.no/ @heidisboble

Så i dag dro vi tilbake for å prøvekjøre dette vidunderet (EQA) som vi hadde bestemt oss for å kjøpe. Men vi syntes at bilen fremdeles var litt liten, baksetet var fryktelig lavt. Her kan man ikke sitte i mer enn 5 minutter uten en får vondt over alt. Den hadde tilhengerfeste, men trekkrafta var litt liten for vår smak. Så vi ombestemte oss på dette kjøpet. Isteden prøvekjørte vi en EQC. som er nummeret større enn EQA-en. Jeg forelsket meg pladask i EQC-en., og tror nok at det blir en sli bil på oss, men vi får se. Den er fin da:

Pide med spinat, aubergine og fetaost

Pide er er en tyrkisk rett, og ligner litt på pizza. Her har jeg fylt den med med spinat, aubergine, fetaost og sesamfrø. Denne retten passer godt både som en lunsj rett, middagsrett eller rett og slett som kveldskos. Skikkelig godt!

Ingredienser: Bunn: ½ pk Gjær 1 ts Sukker 300 g Hvetemel 2 ts Salt 2 ss Olje (oliven) ca. 1 ½ dl Vann (fingervarmt) Topping: 1 Aubergine (skivet) 1 Løk (skivet) 2 fedd Hvitløk 1 pk Babyspinat 150 g Fetaost 1 ss Sesamfrø

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3120 minEnkel/middels

Ingredienser:

Bunn:

½ pkGjær
1 tsSukker
300 gHvetemel
2 tsSalt
2 ssOlje (oliven)
ca. 1 ½ dlVann (fingervarmt)

Topping:

1Aubergine (skivet)
1Løk (skivet)
2 feddHvitløk
1 pkBabyspinat
150 gFetaost
1 ssSesamfrø

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha vann, gjær og sukker i en bakebolle,
– Visp så gjæren blir godt oppløst
– La det stå i 2 min.
Til gjæren «bruser» litt på overflaten
– Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt godt i 6-7 min.
Deigen skal være passe fast og ikke for klissete
-Dekk deigen med et bakehåndkle, og
– La den heve i 45-60 min.
2 Rens løken, og
– Hakk den
– Varm litt olje/smør på middels/svak varme i en stekepanne,
– Tilsett løken og
– La den surre til den er myk og gylden Ca. 8-10 min.
– Tilsett hvitløken, og –
Surr videre i ca. 1 min.
– Tilsett spinaten, og
– Stek til den har falt sammen
– Ta panna vekk fra varmen
– Smak til med salt og pepper
3 Skjær auberginen i litt tykke skiver,
– Gni dem inn med olje,
– Varm en grillpanne på middelsvarme, og
– Grill aubergineskivene til de er gylne og myke
Alternativt kan du sette grillelemetet i ovnen på høy varme,
gni auberginen inn med olje, og  
grill den noen min på hver side
4 Sett stekeovnen på full styrke (over og under varme)
– Legg bakepapir på en stekeplate
5 Hell deigen ut på et bakebord,
– Del den i tre emner
– Kjevle eller trykk hver av emnene til en oval form
– Legg dem på stekeplaten –
Prikk dem med en gaffel
– Fordel spinatblandingen utover bunnene
– Topp med aubergine
NB! La det være en liten kant igjen hele veien rundt
– Rull kantene innover, slik at deigen blir formet som en båt
– Strø over fetaost og sesamfrø

6 Stekes i ca 10 min. til deigen er gylden
7 Server
Ingredienser: Bunn: ½ pk Gjær 1 ts Sukker 300 g Hvetemel 2 ts Salt 2 ss Olje (oliven) ca. 1 ½ dl Vann (fingervarmt) Topping: 1 Aubergine (skivet) 1 Løk (skivet) 2 fedd Hvitløk 1 pk Babyspinat 150 g Fetaost 1 ss Sesamfrø

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s