For ikke lenge siden fikk jeg en airfryer i hus – om jeg var skeptisk? Ja, det var jeg faktisk. Ikke bare litt men skikkelig. I går bestemte jeg meg for at nå er det på tide å teste den ut. En skikkelig test ville jeg ha. Siden jeg fikk utrolig lyst på en skikkelig knasende sprø fiskeburger var saken avgjort. Det ble ikke bare tilberedt en fiskeburger i airfryeren, men fire! En til hver. Og tro det eller ei fisken ble like sprø, saftig og god som om den hadde vært fritert. De andre trodde først ikke på meg når jeg fortalte at de var stekt i airfryeren. Så jeg måtte tilberede mer fisk før de trodde helt på meg. Ja, nå skal det sies at jeg panerte fisken med panko for å hjelpe airfryeren litt. Men resultatet ble bra det – Det eneste er fargen. I airfryeren ble den blekere enn om den hadde blitt frityrstekt (i olje). Jeg prøvde å kompensere noe av dette med å ha paprika i brødsmulene, men den ble litt blek. Likevel skikkelig sprø og god på smak! Konklusjonen er at dette skal jeg gjøre flere ganger.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
½ dl | Hvetemel |
1 dl | Panko (brødsmuler) |
½ ts | Salt |
¼ ts | Pepper |
½ ts | Hvitløkspulver |
½ ts | Paprikapulver |
¼ ts | Timian |
¼ ts | Kajennepepper |
1 | Egg |
400 g | Torskefileter (skinn- og beinfrie) 8 á 50 g eller 4 á 100 g |
Tilbehør
Remulade:
2 ½ dl | Majones – for oppskrift, trykk HER |
16 skiver | Sylte agurker |
½ ts | Gressløk (tørket) |
½ ts | Persille (tørket) |
½ ts | Dill (tørket) |
Salt, pepper, sitron |
Garnityr:
4-8 blader | Salat |
4-8 skiver | Tomat |
8 skiver | Agurk |

Slik gjør du:
1 Lag Coleslaw: – Bland sammen olje, eddik, salt, pepper, sukker og eventuelt kajennepepper – Strimle kål, gulrot, purre, og – Ha det i en bolle – Hell eddikblandingen over, og – Bland godt – La det stå mens du lager resten |
2 Lag remuladen: – Skjær sylteagurken i småbiter – Bland sammen alle ingrediensen, – La det stå mens du lager resten |
3 Ha hvetemelet i en dyptallerken – Ha Panko og krydder i en annen dyptallerken – Bland godt sammen – Ha egg i en tredje dyptallerken – Visp egget godt sammen |
4 Tørk godt av fisken, – Del den i passe biter, og – Strø over salt |
5 Dypp en bit av fisken i hvetemel Pass på så hele fisken er dekt – Rist av overflødig mel – Dypp fileten i egg, og – Så i panko – Legg den på en tallerken – Gjenta for alle fiskefileter |
6 A enten: – Legg halvparten a bitene i en airfryer 180 grader 6 min – Legg så i den andre halvparten a bitene i en airfryer 180 grader 6 min |
6 B eller: – Ha olje i en stekepanne Ca 3 cm opp på kanten – Varm opp oljen (180 grader) – Stek halvparten av fiskebiten på begge sider til gyllen – Legg fisken på tørkepapir – Stekså den andre halvparten av fiskebiten på begge sider til gyllen |
7 Skjær bugerbrødet i 2 – Legg på 1 ss Remulade – Legg på salatbladet – Legg på fiskeburgeren, og – Eventuelt 1 ss Remulade – Toppes med tomat og agurk og – Den andre halvdelen av burgerbrødet |

.