Asparges med Seranoskinke er verdens enkleste rett. Den kan serveres som en forrett, som en tapas, som kveldskos – Ja , egentlig når som helst!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
12 | 15 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ss | Olje (oliven) |
6 skiver | Spekeskinke (serrano) |
12 | Asparges (grønne) |
Pepper |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader – Fordel 1 ss olje i en ildfastform, Som er stor nok for et lag av aspargesene |
2 Del hver serranoskinke i to – Skjær av aspargesbunnene, og – Rull hver asparges i en skinke – Legg dem i den ildfasteformen |
3 Pensle skinken og asparges med resten av oljen – Kvern over litt pepper |
4 Stekes i ovnen i ca 10 min. avhengig av hvor tykke aspargesene er Aspargesen skal være myke men faste |
5 Serveres med en gang eventuelt sammen med aioli til å dyppe i |
