Dagens lunsj – Squash- og gulerotpletter med rømmetopping

Squash- og gulerotpletter toppet med olivenrømme. Det er skikkelig godt. Hvis du er litt skeptisk til olivenrømmen, bør du prøve med litt likevel. Den tilfører faktisk plettene, både friskhet, salt og smak, og er en del av selve retten. Men ikke for det plettene er gode med bare rømme også!

Squash- og gulerotpletter med rømmetopping Ingredienser 2 Egg 4 dl Melk 2 dl Hvetemel 500 g Gulerøtter 2 Squash (ca 600 g) 1 dl Solsikkekjerner 1 ts Salt ¼ ts Pepper Olje (til steking) Rømmetopping: 2 dl Rømme (eller creme fraiche) 230 g Oliven (uten steiner) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble
Squash- og gulerotpletter med olivenrømme – Olivenrømmen tilfører salt og smak til plettene.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
445 min.Enkel

Squash- og gulerotpletter med rømmetopping Ingredienser 2 Egg 4 dl Melk 2 dl Hvetemel 500 g Gulerøtter 2 Squash (ca 600 g) 1 dl Solsikkekjerner 1 ts Salt ¼ ts Pepper Olje (til steking) Rømmetopping: 2 dl Rømme (eller creme fraiche) 230 g Oliven (uten steiner) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

2Egg
4 dlMelk
2 dlHvetemel
500 gGulerøtter
2Squash (ca 600 g)
1 dlSolsikkekjerner
1 tsSalt
¼ tsPepper
 Olje (til steking)

Rømmetopping:

2 dlRømme (eller creme fraiche)
230 gOliven (uten steiner)
 Salt og pepper

Squash- og gulerotpletter med rømmetopping Ingredienser 2 Egg 4 dl Melk 2 dl Hvetemel 500 g Gulerøtter 2 Squash (ca 600 g) 1 dl Solsikkekjerner 1 ts Salt ¼ ts Pepper Olje (til steking) Rømmetopping: 2 dl Rømme (eller creme fraiche) 230 g Oliven (uten steiner) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skrell gulerøtter
– Rasp gulerøtter og squash
– Klem ut overflødig vann
– Sett stekeovnen på 125 om du vil holde plettene varme der mens du steker
2 Lag Rømmetoppingen:
– Renn godt av olivenene
– Hakk oliven, og
– Rør dem inn i rømmen
– Smak til med salt og pepper
3 Lag røren til plettene:
–  Visp sammen egg, melk, mel, salt og pepper
– Rør inn gulerøtter og squash
4 Stek plettene i olje
Hold dem varme i aluminiumsfolie og/ eller I stekeovnen
(125 grader)
5 Server plettene varme med olivenkrem og eventuelt salat

Squash- og gulerotpletter med rømmetopping Ingredienser 2 Egg 4 dl Melk 2 dl Hvetemel 500 g Gulerøtter 2 Squash (ca 600 g) 1 dl Solsikkekjerner 1 ts Salt ¼ ts Pepper Olje (til steking) Rømmetopping: 2 dl Rømme (eller creme fraiche) 230 g Oliven (uten steiner) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s