Ingefærkrydret Gresskar buljong passer godt til Halloween. Den kan enten spises som suppe eller som et varm shot før eller etter trick or treating. Mild og god i smaken og skikkelig varmende!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ss | Olje (oliven) |
1 | Løk (fin hakket) |
750 g | Gresskar (renset og i terninger) |
1 ½ – 3 cm | Ingefær (raspet) |
1- 2 ss | Rød karri pasta |
400 ml | Kokosmelk |
7 ½ dl | Grønnsaksbuljong |
400 ml | Kokosmelk |

Slik gjør du:
1 Rens gresskaret, og – Skjær innmaten i kuber |
2 Skrell løken og – Finhakk den – – Finhakk hvitløken – Skrell ingefæren og rasp den |
3 Ha oljen i en kasserolle, og Varm opp på middels varme Tilsett løken og – La den putre i ca 5 min Til den er blitt myk og blank |
4 Tilsett gresskar, hvitløk og ingefær, og -La det surre i ytterligere 5 min Til gresskaret er blitt mykt i kantene |
5 Rør inn buljong, karripasta og koksmelken – Kok opp og la det små koke i ca. 25 min, |
6 Ta suppa av plata, og – La den avkjøle seg litt – Kjør den med en stavmikser til den er fullstendig glatt |
7 Smak til med salt |
8 Varm opp – Toppes eventuelt med hakket persille og pepper – Serveres varm |