Tom Egeland «Lucifers evangelium» og Tortillakake med tunfisk og røkt laks

I påska koste jeg meg med Tom Egelands to første bøker om arkeologen Bjørn Belto. Nå fikk jeg skikkelig lyst til å lese bok nummer 3. Tittelen «Lucifers evangelium», hørtes så skummel ut, at jeg likevel var i tvil om jeg torde. Siden det er Halloween rett rundt hjørnet, synes jeg det er passende med litt skummelt lesestoff. Derfor bladde jeg spent opp den første siden og begynte å lese.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på tortillakake med tunfisk og røkt laks – TRYKK HER!

Egeland, Tom (2009) «Lucifers evangelium», Aschehoug OG Tortillakake med tunfisk, røket laks og agurk Ingredienser 1 pakke Hvetetorillas (små, myke) 1 dl Rømme 1 pk Philadelphia (200 g) 1 Agurk (raspet) 1 bunt Persille (hakket) 1 bx Tunfisk (i vann eller olje) 4 – 6 skiver Røket laks Cherrytomater (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I begynnelsen er Bjørn Beltø, på flukt. Hva er det som gjør at han er på flukt? Parallelt møter vi teologiprofessoren og demonologen Giovanni Nobile i Roma 1970. På vegne av universitetet han jobber ved, henter han et manuskript som er blitt funnet i en egyptisk hule …

Egeland, Tom (2009) «Lucifers evangelium», Aschehoug OG Tortillakake med tunfisk, røket laks og agurk Ingredienser 1 pakke Hvetetorillas (små, myke) 1 dl Rømme 1 pk Philadelphia (200 g) 1 Agurk (raspet) 1 bunt Persille (hakket) 1 bx Tunfisk (i vann eller olje) 4 – 6 skiver Røket laks Cherrytomater (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er i spenningsroman hvor vi følger Bjørn Beltø i hans jakt, og forsøkene på å holde seg vekk fra de som jakter på han.  Av de tre Beltø-bøkene jeg har lest så langt synes jeg historien eller rettere sagt historiene i denne er den beste. Når det er sagt, synes jeg selve utformingen av boka ikke er det. For meg blir det litt for langtekkelig, når forfatteren skal gjenta og gjenta og la meg få poengene inn med te-skje. Som leser går jeg lei, og hvis jeg mot formodning skulle gå glipp av noe, er jeg faktisk i stand til å bla tilbake. Da jeg var kommet sånn godt over midten av boka, lurte jeg skikkelig på hvordan Egeland skulle lande denne historien. Jeg synes ikke at den ble landet spesielt godt. Slutten ble litt vel spesiell for meg, og trekker ned helhetsinntrykket av boka. Så er det Bjørn Beltø da – han synes jeg skal ta seg sammen og slutte å syte sånn. Terningkast: 4.

Tortillakake med tunfisk og røkt laks

Tortillakake med tunfisk, røket laks og agurk Ingredienser 1 pakke Hvetetorillas (små, myke) 1 dl Rømme 1 pk Philadelphia (200 g) 1 Agurk (raspet) 1 bunt Persille (hakket) 1 bx Tunfisk (i vann eller olje) 4 – 6 skiver Røket laks Cherrytomater (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 – 8 20 min.Enkel

Tortillakake med tunfisk, røket laks og agurk Ingredienser 1 pakke Hvetetorillas (små, myke) 1 dl Rømme 1 pk Philadelphia (200 g) 1 Agurk (raspet) 1 bunt Persille (hakket) 1 bx Tunfisk (i vann eller olje) 4 – 6 skiver Røket laks Cherrytomater (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 pakkeHvetetortillas (8, små, myke)
1 dlRømme
200 gPhiladelphia (naturell)
1Agurk (raspet)
1 buntPersille (hakket)
1 bxTunfisk (i vann eller olje)
4 – 8 skiverRøket laks
 Cherrytomater (valgfritt)

Tortillakake med tunfisk, røket laks og agurk Ingredienser 1 pakke Hvetetorillas (små, myke) 1 dl Rømme 1 pk Philadelphia (200 g) 1 Agurk (raspet) 1 bunt Persille (hakket) 1 bx Tunfisk (i vann eller olje) 4 – 6 skiver Røket laks Cherrytomater (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rasp ca ¾ av agurken
– Ha det i et dørslag, og
– La vannet renne av
Du kan godt la dette stå noen timer hvis du vil
– Hakk persillen
– Renn av tunfisken
– Klem godt ut overflødig agurkvann
2 Monter kaken:
– Legg en myk tortilla på et (kake)fat
– Fordel utover 1-2 ss rømme
– Strø over agurk og persille
– Legg på en ny tortilla,
– Smør denne med Philadelphia
– Fordel omtrent en tredel av tunfisken over
– Strø over agurk og persille – Legg på en ny tortilla,
– Fordel utover 1-2 ss rømme
– Strø over agurk og persille
– Legg på en ny tortilla,
– Smør denne med Philadelphia
– Fordel omtrent en tredel av tunfisken over
– Strø over agurk og persille
– Fortsett slik til du har bare en tortilla igjen
– Legg på den siste tortillaen,
– Dekk hele kaken (topp og sider) med resten av Philadelphiaen
– Sett kaken i kjøleskapet, så den får satt seg
La den stå minst i 2 timer, gjerne natten over

3 Pynt kaken rett servering med røkt laks, agurk, hakket persille og eventuelt cherry-tomater

4 Settes frem hel, eller skjæres i passe trekanter ved servering

Tortillakake med tunfisk, røket laks og agurk Ingredienser 1 pakke Hvetetorillas (små, myke) 1 dl Rømme 1 pk Philadelphia (200 g) 1 Agurk (raspet) 1 bunt Persille (hakket) 1 bx Tunfisk (i vann eller olje) 4 – 6 skiver Røket laks Cherrytomater (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tortillakake med tunfisk, røket laks og agurk Ingredienser 1 pakke Hvetetorillas (små, myke) 1 dl Rømme 1 pk Philadelphia (200 g) 1 Agurk (raspet) 1 bunt Persille (hakket) 1 bx Tunfisk (i vann eller olje) 4 – 6 skiver Røket laks Cherrytomater (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Tidligere bøker om Bjørn Beltø:

Egeland, Tom (2009) «Lucifers evangelium», Aschehoug OG Tortillakake med tunfisk, røket laks og agurk Ingredienser 1 pakke Hvetetorillas (små, myke) 1 dl Rømme 1 pk Philadelphia (200 g) 1 Agurk (raspet) 1 bunt Persille (hakket) 1 bx Tunfisk (i vann eller olje) 4 – 6 skiver Røket laks Cherrytomater (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s