Skikkelig gode sprøe kjeks som smaker vanilje. Det er bare å stable dem opp og nyte, gjerne sammen med et glass melk.

| Porsjoner | Vanskelighetsgrad |
| 50 | Enkel |
Ingredienser:
| 4 ½ dl | Hvetemel |
| 1 dl | Sukker |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 200 g | Margarin (kalde biter) |

Slik gjør du:
| 1 Ha alt i en foodprosessor, og – Kjør fort sammen |
| 2 Hell deigen ut på et bakebord, – Klem den sammen og – Form deigen til to lange pølser, ca. 5 cm i diameter, – Pakk pølsene inn i plast -La dem hvile i kjøleskap i 2 timer (eller legg dem i fryseren) |
| 3 Stett stekeovnen på 175°C |
| 4 Ta deigen ut av kjøleskapet – Skjær dem med en skarp kniv (ca ½ – 1 cm tykk), og – Legg dem på bakepairkledd stekeplate |
| 5 Stekes i 8-12 minutter, til de er blitt gylne |
| 6 Avkjøles på rist |

