Julebrødet hører til sammen med desember, advent og jul. Når desember kommer er julebrød det bakverket jeg har aller mest lyst på. Nystekt julebrød med masser av rosiner og sukat – er det egentlig noe som er bedre?

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
5 dl | Melk |
125 g | Margarin |
1 pk | Gjær |
1 ts | Salt |
75 g | Sukker |
600 (-700) g | Hvetemel |
1 ts | Kardemomme |
250 g | Rosiner |
100 g | Sukat |

Slik gjør du:
1 Smelt smør/margarin, ha i melken og varm opp til ca 37°C. |
2 Tilsett gjær og løs den i væsken |
3 Elt så inn salt, sukker, hvetemel og kardemomme juster med hvetemel om deigen blir for løs |
4 Elt inn rosiner og sukater |
5 Hev til dobbelt størrelse på et lunt sted ca 45-60 min. |
6 Hell deigen på et bakebord Del deigen i to og – Form til to brød – Legges på bakepapir |
7 Etterhev til dobbelt størrelse Ca 20 – 30 min. |
9 Sett ovnen på 175 grader |
10 Pensle med egg eller vann / melk |
11 Stekes i 30-40 min på nederste rille til de er gylden brune |
12 Avkjøles på rist |
