18 Desember og endelig baker jeg julebrød

Julebrødet hører til sammen med desember, advent og jul. Når desember kommer er julebrød det bakverket jeg har aller mest lyst på. Nystekt julebrød med masser av rosiner og sukat – er det egentlig noe som er bedre?

Julebrød Ingredienser: 5 dl Melk 125 g Margarin 1 pk Gjær 1 ts Salt 75 g Sukker 600 (-700) g Hvetemel 1 ts Kardemomme 250 g Rosiner 100 g Sukat https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød3 timerEnkel

Ingredienser:

5 dlMelk
125 gMargarin
1 pkGjær
1 tsSalt
75 gSukker
600 (-700) gHvetemel
1 tsKardemomme
250 gRosiner
100 gSukat

Julebrød Ingredienser: 5 dl Melk 125 g Margarin 1 pk Gjær 1 ts Salt 75 g Sukker 600 (-700) g Hvetemel 1 ts Kardemomme 250 g Rosiner 100 g Sukat https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smelt smør/margarin, ha i melken og varm opp til ca 37°C. 
2 Tilsett gjær og løs den i væsken
3 Elt så inn salt, sukker, hvetemel og kardemomme
juster med hvetemel om deigen blir for løs
4 Elt inn rosiner og sukater
5 Hev til dobbelt størrelse på et lunt sted  
ca 45-60 min.
6 Hell deigen på et bakebord
Del deigen i to og
– Form til to brød
– Legges på bakepapir
7 Etterhev til dobbelt størrelse
Ca 20 – 30 min.
9 Sett ovnen på 175 grader
10 Pensle med egg
eller vann / melk
11 Stekes i 30-40 min på nederste rille  
til de er gylden brune
12 Avkjøles på rist

Julebrød Ingredienser: 5 dl Melk 125 g Margarin 1 pk Gjær 1 ts Salt 75 g Sukker 600 (-700) g Hvetemel 1 ts Kardemomme 250 g Rosiner 100 g Sukat https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s