«Nordlys over Alaska» av Debbie Macomber og Biscotti med appelsin og mandler

I denne uka har jeg lest «Nordlys over Alaska», som er skrevet av Debbie Macomber. For å forgripe avslutningen på anmeldelsen, var dette absolutt ikke noe som gav lys over adventstiden meg.

Hvis du ønskerå hoppe rett til oppskriften på Biscotti med smak av appelsin og mandler (Biscotti de naranja y almendras), TRYKK HER!

Debbie (2020) «Nordlys over Alaska», Cappelen Damm OG Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser: 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne boka møter vi Josie, som har arbeidet som kokk på et gjestgiveri i Alaska i sommersesongen. Men hun skal dra tilbake til Seattle for å jobbe under en anerkjent og populær kok, som hun beundrer og ser opp til. Den sjenerte og klumsete Palmer, har forelsket seg i Josie i løpet av sommeren, og når tiden nærmer seg for hennes avreise, øver han seg på hva han skal si for å få henne til å bli, – men alt blir feil. Likevel, forsover Josie seg og hun rekker ikke sesongens siste båt ut ….

Debbie (2020) «Nordlys over Alaska», Cappelen Damm OG Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser: 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

For å si det rett ut, så er dette noe av største mølet jeg noen gang har lest. Historien er så tynn at den rakner, troverdigheten er langt under null, og personene vil jeg ikke nevne en gang. Denne boka virker både som et hastverksarbeid, og noe forfatteren har skrevet bare for å få ut en bok, som forlaget har glemt å kvalitetsjekke, og gitt ut i mangel av noe annet. Det beste med boka er tittelen, ellers er det ikke mye å hente. Nei, dette er absolutt ikke ei bok for meg og heller ikke ei bok jeg anbefaler. Til tross for at det snart er jul gir jeg boka et labert terningkast; 1 (—).

Biscotti med smak av appelsin og mandler (Biscotti de naranja y almendras),

Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Biscotti med appelsin og mandler eller Biscotti de naranja y almendras, er sprøe, gode kjeks, som passer godt til en kaffe-, te , eller kakaodrikk. Eller de kan spises som de er. Kjeksene smaker appelsin og det er flust med mandler i dem. Skikkelig digge Biscotti, som passer godt til jul

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 ca 5090 minEnkel

Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

180 gSmør
3 dlSukker
1½ ssAppelsinskall (raspet)
2Egg
8 – 9 dlHvetemel
1 tsBakepulver
2 dlMandler (ca 125 g)

Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 125 grader
– Legg bakepapir på en stekeplate
– Rasp appelsinen
2 Pisk smør, appelsinskall, egg og sukker luftig og lyst
– Tilsett melet
– Tilsett mandlene
3 Del deigen i to, og
– Form 2 rektangel
– Legg dem på bakepapiret

Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

4 Stekes i ca 20 min
5 Ta dem ut av ovnen og
– La dem avkjøle i minst 15 min

Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

6 Skjær i ca ½-1 cm skiver med en taggete kniv, og
– Legg dem tilbake på bakepapiret stekebrettet

7 Stekes i ytterligere 10 min. eller
Til de er lett brune

Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Macomber, Debbie
  • Tittel: «Nordlys over Alaska»
  • Originaltittel: «Alaskan Holiday»
  • Oversatt av: Linda Marie Vikaune
  • Sjanger: samtid, chick.litt. romantikk, jul
  • Sider: 207
  • Forlag: Cappelen Damm
  • Utgitt: 2020
  • Først utgitt:2019 (Ballantine Books)
  • Tilegnet: Kjøpt i bokhandler

Debbie (2020) «Nordlys over Alaska», Cappelen Damm OG Biscotti med appelsin og mandler Ingredienser: 180 g Smør 3 dl Sukker 1½ ss Appelsinskall (raspet) 2 Egg 8 – 9 dl Hvetemel 1 ts Bakepulver 2 dl Mandler (ca 125 g) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s