Svetlana er skikkelig flink med salater, og en av mine favoritter er den russiske sildesalaten, som er en populær salat i Russland. Den lages i en kakeform og dermed får den en form av kake og serveres som kakestykker. Med litt pynt blir den både utrolig dekorativ og velsmakende.Salaten består av flere lag som dekker sildebitene. Det er nok derfor den fikk navnet “sild under pels”. Rekkefølgen av lagene og mengden av hver ingrediens kan varieres etter smak og behag. Noen bruker tykkere lag med poteter, spesielt hvis silden er veldig salt, og tynnere lag av gulrøtter og rødbeter. Som alle andre har Svetlana sin favorittvariant, og den legger jeg ut oppskriften på her.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 60 min. | Middels |
Ingredienser:
250 g | Spekesild ( renskåret filet uten skinn ) |
2-3 | Poteter (Kokte) |
2 | Gulrøtter (Kokte) |
2 | Rødbeter (Kokte) |
3 | Egg (Kokte) |
½ | Løk eller vårløk |
100 g | Majones |
NB! Hvis silden er veldig salt, la den ligge i vann først. Svetlana bruker sild fra frysedisken som ikke er så salt. Den kan brukes som den er.

Tips! Kok rødbetene i 20 minutter, og la dem stå under kaldt rennende vann til de blir kalde
Slik gjør du:
1 Kok poteter, gulrøtter, rødbeter og egg. (Poteter og gulrøtter kan kokes sammen) – Skrell og avkjøl. |
2. Finhakk sildefiletene |
3. Finhakk løken |
4. Grovrasp poteter, gulrøtter, rødbeter og egg , og – Legg demi hver sin skål. |
5. Fordel raspet poteter på et flat fat (eller ei rund springform) ,og – Smør majones over laget med poteter |
6. Fordel finhakket sild over potetlaget, og – Strø over finhakket løk. |
7. Fordel raspet gulrøtter over, og Smør over med majones |
8. Fordel raspet egg over NB! Det blir finere om du deler eggene i: Eggeplommer og eggehviter, og – Bruker dem som to lag, – Smør majones mellom og over lagene |
9. Før du skal fordele de raspete rødbetene, må du fjerne mest mulig av saften Bruk tørkepapir for å absorbere saften. Smør over et tynt lag med majones. |
10. Pynt salaten med litt grønt,eller – Strø raspet eggeplomme over. |
11. Salaten må stå minst en time i kjøleskapet før servering. |
