«Oppussingsprosjektet» av Eli Åhman Owetz og Cookies med sjokoladebiter

I forrige uke fikk jeg et leseekemplar av «Oppussingsprosjektet» av Eli Åhman Owetz fra HarperCollins.  Owetz er en svensk forfatter og journalist, som har skrevet flere bøker.  Dessverre har jeg ikke lest noe av henne tidligere, men gledet meg skikkelig til å lese denne.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på cookies (uten brunt sukker), TRYKK HER!

Owetz, Eli, Åhman (2022) «Oppussingsprosjektet», HarperCollins OG Cookies uten brunt sukker Ingredienser 115 g Smør 200 g Sukker 1 Egg 2 ts Vaniljesukker 225 g Hvetemel 1 ts Natron 150 g Sjokolade og/eller pistasjnøtter (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I denne boka møter vi Susanne. Hun er en nyskilt arkitekt på 53 år, som nettopp har sagt opp en sikker jobb i et arkitektfirma, og starter for seg selv. Det første prosjektet hennes fører henne til en sliten (fraflyttet) landsbygd. Her hun får i oppdrag å tegne en gammel skofabrikk  om til et luksuriøst konferansehotell. Hun flytter inn i den nedlagte butikken i Fabriksgatan, begynner å tegne og møter de som leier husene rund henne. Når det så viser seg at oppdragsgiveren også gir henne et hemmelig oppdrag om å tegne om alle husene i Fabriksgatan, møter hun etiske dilemma. …

Owetz, Eli, Åhman (2022) «Oppussingsprosjektet», HarperCollins OG Cookies uten brunt sukker Ingredienser 115 g Smør 200 g Sukker 1 Egg 2 ts Vaniljesukker 225 g Hvetemel 1 ts Natron 150 g Sjokolade og/eller pistasjnøtter (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Oppussingsprosjektet» av Eli, Åhman Owetz er ei hyggelig feelgoodbok. Den er lett å lese, og sidene (og tiden) bare fyker forbi. Historien er ganske interessant og er greit oppbygd. Jeg liker Owetz sin lette og varme måte å skrive på. Personene som bor i Fabriksgatan er hyggelige, inkluderende og omgjengelige. En kan ikke annet enn å like dem, og samholdet deres. Min absolutte og ubestridte favoritt er Ingegerd! En mer godhjertet, livlig og hyggelig gammel dame må man lete lenge etter. Ikke for det, Susannes oppdragsgiveren, hans frue og venner er de eneste usympatiske i denne boka. Jeg hengte meg dessverre litt opp i noen ulogiske handlinger hos karakterne i boka, og manglende kommunikasjon (ikke minst mellom Susanne og hennes oppdragsgiver). Jeg skulle ønske at forfatteren hadde tatt seg litt bedre tid til å forklare disse ulogiske valgene for leserne. Men alt i alt er dette en hyggelig roman, med en god flyt i historien og det er lett å følge selve historien og personene. Boka er både lett og hyggelig å lese, og ikke minst har den stor underholdningsverdi. Jeg triller derfor et godt terningkast: 4

Cookies med sjokoladebiter

Disse Cookiene blir store, fine og sykt gode!

Cookies uten brunt sukker Ingredienser 115 g Smør 200 g Sukker 1 Egg 2 ts Vaniljesukker 225 g Hvetemel 1 ts Natrron 150 g Sjokolade og/eller pistasjnøtter (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble
Cookies med sjokoladebiter

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1030 min.Enkel

Cookies uten brunt sukker Ingredienser 115 g Smør 200 g Sukker 1 Egg 2 ts Vaniljesukker 225 g Hvetemel 1 ts Natrron 150 g Sjokolade og/eller pistasjnøtter (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

115 gSmør
200 gSukker
1Egg
2 tsVaniljesukker
225 gHvetemel
1 tsNatron
150 gSjokolade (hakket) eller pistasjnøtter (hakket)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
2 Visp smør og sukker mykt og luftig
Men max i 2 min.
– Rør inn egget
– Tilsett hvetemel, vaniljesukker og natron
3 Hakk sjokoladen/nøttene, og
– Rør det inn
4 Trill kuler av deigen og
– Sett dem på bakepapir med godt mellomrom
Siden kjeksene flyter ut
5 Stekes i 10 – 15 min.
6 Avkjøles på rist

Cookies uten brunt sukker Ingredienser 115 g Smør 200 g Sukker 1 Egg 2 ts Vaniljesukker 225 g Hvetemel 1 ts Natrron 150 g Sjokolade og/eller pistasjnøtter (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble
Cookies med sjokoladebiter

Generelle opplysninger om dagens bok:

Owetz, Eli, Åhman (2022) «Oppussingsprosjektet», HarperCollins OG Cookies uten brunt sukker Ingredienser 115 g Smør 200 g Sukker 1 Egg 2 ts Vaniljesukker 225 g Hvetemel 1 ts Natron 150 g Sjokolade og/eller pistasjnøtter (hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s