Dagens middagstips – Garganelli i tomatsaus

I dag blir det hjemmelaget garganelli i tomatsaus til middag. Kjempe godt med litt brød og kanskje en frisk salat. Hvordan du lager hjemmelaget garganeli? trykk HER, så får du bilder trinn for trinn hvordan du ruller garganelli. Det er ikke vanskelig!

Garganelli med tomatsaus Ingredienser 500 g mel 5 egg Tomatsaus: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri 2 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 6 Tomat (flodde) eller 1 bx hermetiske 3 dl Grønsakskraft (buljong) ½ Paprika 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver ¼ ts Sukker Salt, pepper parmesan og basilikum (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 – 5 20 + 30 min Middels

Ingredienser:

1 porsjon Garganelli

Tomatsaus:

1 ss Olje
1 ss Smør
½ Løk (liten)
1 Gulrot (liten)
1 stilk Stangselleri
2 fedd Hvitløk
¼ Chili (rød, uten frø)
6 Tomat (flodde) eller 1 bx hermetiske
3 dl Grønsakskraft (buljong)
1 ss Persille (hakket)
1 ts Paprikapulver
¼ ts Sukker
  Salt, pepper
Basilikum (Hakket)

Slik gjør du:

1 Lag Garganelli – som beskrevet HER

Garganelli med smør Ingredienser 500 g mel 5 egg smør parmesan https://heidisboble.no/ @heidisboble
Ferdig rullete garganellig – klar til koking

2 Lag tomatsausen:
– Finhakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre
-Ha oljen og smøret i ei middels varm stekepanne,
– Tilsett løken,
– Dryss over litt salt og
– Stek til løken er myk og blank
ca 5 min
– Tilsett gulrot, selleri og hvitløk
– Fortsett stekingen i ca 1-2 min.
(middels varme)
– Flå tomatene og hakk dem,
eller bruk en boks med hermetiserte tomater
– Hell dem i grønnsakene sammen med sukker og kraft
– La sausen småkoke
jo lengre jo bedre
3 Kok opp vann med salt
skal være like salt som Adriaterhavet
4 Ha garganelliene i det kokende vannet
5 Ikke kok for lenge,
de er ferdige når de skifter farge
Jo tykkere pastaen er, jo lengre koketid
6 Hell av vannet eller ta ut av pastaen og
– Vend pastaen i sausen
– Dryss over parmesan og eventuelt hakket basilikum
7 Serveres umiddelbart

Her finner du oppskrifter på flere pasta-sauser og -typer

Garganelli med tomatsaus Ingredienser 500 g mel 5 egg Tomatsaus: 1 ss Olje 1 ss Smør ½ Løk (liten) 1 Gulrot (liten) 1 stilk Stangselleri 2 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød, uten frø) 6 Tomat (flodde) eller 1 bx hermetiske 3 dl Grønsakskraft (buljong) ½ Paprika 1 ss Persille (hakket) 1 ts Paprikapulver ¼ ts Sukker Salt, pepper parmesan og basilikum (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s