Laksemousse er en skikkelig favoritt hjemme hos meg. Vi bruker det på lunsjbord og som pålegg på brød og rundstykker. Da jeg var lita var laksemousse noe som stod på koldtbordene, og som man spiste til spesielle anledninger. Den er enkel og grei å lage. Du kan lage den dagen før du får gjester, eller før du skal ha den til frokost eller lunsj med familien. Like godt uansett.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | Enkel |
Ingredienser:
1 pk | Aspik (lys buljong-gelé) |
2 ½ dl | Vann (kokende) |
300-400 g | Laks (kokt og renset) |
3 dl | Rømme (lett) |
1-2 ss | Sitronsaft (nypresset) |
1-2 ss | Dill (hakket) |
Slik gjør du:
1Kok opp 2 ½ dl vann, og – Tilsett aspikpulveret – Rør forsiktig til alt er oppløst – La den avkjøles noe Nesten til romtemperatur, men pass på så den ikke begynner å stivne |
2 Trekk fisken og rens den (eller bruk rester fra middagen) – Ha den i en bolle – «mos» fisken grovt |
3 Tilsett rømmen, sitronsaften og dillen til laksen -Rør sammen – Tilsett aspiken – Rør sammen |
4 Hell blandingen over i en stor serveringsskål eller i mindre porsjonsskeier NB! Hvis moussen skal hvelves, skyll bollen med kaldt vann før du heller i moussen |
5 Serveres sammen med ristet brød og sitronbåter |
