Tacosnurrer er godt som lunsj, kveldsmat, turmat, eller rett og slett i matpakken. De kan spises nystekte og varme eller romtempererte. Jeg bruker å fryse de vi ikke spiser med en gang. Så tar jeg dem opp og legger dem i matpakken sammen med litt frukt og grønt. På tur kan man varme dem over bålet hvis man ønsker.

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| ca 15 | 120 min. | Middels |
Ingredienser:
| 1 ss | Sukker |
| 2 ts | Tørrgjær |
| 2 dl | Vann (ca 36 grader) |
| 450 g | Hvetemel |
| ½ ts | Salt |
| 3 ss | Olje (oliven) |
Tips! Det går het fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til disse snurrene.
Fyll:
| 400 g | Kjøttdeig |
| 2 ts | Spisskummen |
| 2 ts | Paprikapulver |
| 2 ts | Koriander |
| 2 ts | Gurkemeie |
| 1 ts | Hvitløkspulver |
| 1 ts | Salt |
| ½ ts | Kajennepepper |
| 3 dl | Vann |
| 2 | Tomater (flådd og hakket) eller Tacosaus (ca. ½ glass) |
| 1½ dl | Vann |
| 2 | Mozzarella |
Tips! I steden for krydder i oppskriften inkludert tomater og vann, kan du bruke en pakke tacokrydder og følge oppskriften på pakken, når du tilbereder kjøttdeigen

Slik gjør du:
| 1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle – La stå til det begynner å boble (ca 5 min. |
| 2 Tilsett resten av ingrediensene, og – Elt deigen i 5-8 minutter – Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov – Deigen skal være myk, men tørr og ta på |
| 3 Form deigen som en rund bolle – smør en stor bakstebolle med olivenolje – Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje – Skjær et snitt i deigen (på toppen) – Dekk bollen, og – Sett til heving i 60-90 minutter |
| 4 Stek kjøttdeigen, – Tilsett krydder, tomater og vann – La det snurre til vannet er kokt inn og kjøttdeigen er ganske tørr – Ta den av plata |
| 5 Hell deigen ut på et bakstebord – Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og – Kjevle ut deigen til et avlangt rektangel |
| 6 Fordel kjøttfyllet utover pizzabunnen, og – Legg biter av mozzarellaene utover NB la det være igjen ½ mozzarella – Rull sammen deigen til en pølse, og – Skjær ca 5-6 cm tykke skiver, som – Legges på en stekeplate dekket med bakepapir Snitt flaten legges opp |
| 7 Sett ovnen på 240 grader |
| 8 La snurrene etterheve i ca 30-40 min til dobbel størrelse |
| 9 Fordel det siste av mozzarellaen over og – Stekes på 240 grader – i ca 10-15 minutter (midt i ovnen) |

