I dag baker jeg havrekjeks med sjokoladebiter

  

Denne oppskriften er basert på havrekjeksoppskriften fra min mormors kokebok. Men jeg har byttet ut litt av sukkeret med brunt sukker og tilsatt sjokoladebiter. Kjeksene er skikkelig, skikkelig gode og veldig enkle å lage

Mormors Havrekjeks med sjokladebiter Ingredienser: 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron Sjokoladebiter (lyse og mørke) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3630 minEnkel

Mormors Havrekjeks med sjokladebiter Ingredienser: 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron Sjokoladebiter (lyse og mørke) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

200 gSmør
2 ½ dlSukker (hvitt)
½ dlSukker (brunt)
2 tsVaniljesukker
1Egg
2 ½ dlHvetemel
5 dlHavregryn (lettkokte)
½ tsBakepulver
½ tsNatron
Sjokoladebiter (lyse og mørke)

Mormors Havrekjeks med sjokladebiter Ingredienser: 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron Sjokoladebiter (lyse og mørke) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader
– Legg bakepapir på stekeplater
2 Vips smør, sukker (hvitt, brunt og vanilje) lett og luftig
3 Tilsett egget, Visp inn
– Tilsett mel, bakepulver, natron og havregryn
– Bland godt sammen til en deig
– Rør inn sjokladebitene
4 Sett deigen med teskje på bakepapirkledde stekeplater
NB! de flyter litt utover under steking så la det være plass i mellom dem
5 Stekes i 8-10 min.
175 grader
De skal stivne langs kanten og akkurat «sette seg» i midten
6 Avkjøles noen minutter på stekeplaten, før de overføres til rist
Eller spises

Mormors Havrekjeks med sjokladebiter Ingredienser: 200 g Smør 2 ½ dl Sukker (hvitt) ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 1 Egg 2 ½ dl Hvetemel 5 dl Havregryn (lettkokte) ½ ts Bakepulver ½ ts Natron Sjokoladebiter (lyse og mørke) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s