Denne oppskriften er basert på havrekjeksoppskriften fra min mormors kokebok. Men jeg har byttet ut litt av sukkeret med brunt sukker og tilsatt sjokoladebiter. Kjeksene er skikkelig, skikkelig gode og veldig enkle å lage

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
36 | 30 min | Enkel |

Ingredienser:
200 g | Smør |
2 ½ dl | Sukker (hvitt) |
½ dl | Sukker (brunt) |
2 ts | Vaniljesukker |
1 | Egg |
2 ½ dl | Hvetemel |
5 dl | Havregryn (lettkokte) |
½ ts | Bakepulver |
½ ts | Natron |
Sjokoladebiter (lyse og mørke) |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175 grader – Legg bakepapir på stekeplater |
2 Vips smør, sukker (hvitt, brunt og vanilje) lett og luftig |
3 Tilsett egget, Visp inn |
– Tilsett mel, bakepulver, natron og havregryn – Bland godt sammen til en deig – Rør inn sjokladebitene |
4 Sett deigen med teskje på bakepapirkledde stekeplater NB! de flyter litt utover under steking så la det være plass i mellom dem |
5 Stekes i 8-10 min. 175 grader De skal stivne langs kanten og akkurat «sette seg» i midten |
6 Avkjøles noen minutter på stekeplaten, før de overføres til rist Eller spises |
