Epledagen – og jeg feirer med eplepizza

Den siste tirsdagen i september er den norske epledagen. Hva passeer vel bedre enn å feire dagen med Eplepizza. Eplepizza er pizzabunn toppet med eple, rømme og honning. Det er enkelt og godt. Den kan serveres som en forrret, som fingermat, eller rett og slett som kveldskos.

Pizza med eple, ricotta og honning (forrret, fingermat) Ingredienser 1 Pizzabunn (for oppskrift- trykk HER) 2 Epler 1½ ts Sitronsaft 2 ½ dl Ricotta 1 ts Sitronskall ½ ts Salt (flaksalt) ¼ ts Pepper ½ Rødløk (i tynne skiver) 1 dl Mandler (uten skall) 1 ss Honning Persille (fin hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
6-830 minEnkel

Pizza med eple, ricotta og honning (forrret, fingermat) Ingredienser 1 Pizzabunn (for oppskrift- trykk HER) 2 Epler 1½ ts Sitronsaft 2 ½ dl Ricotta 1 ts Sitronskall ½ ts Salt (flaksalt) ¼ ts Pepper ½ Rødløk (i tynne skiver) 1 dl Mandler (uten skall) 1 ss Honning Persille (fin hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1Pizzabunn (for oppskrift- trykk HER)
2Epler
1½ tsSitronsaft
2 ½ dlRømme (eller Ricotta)
1 tsSitronskall
½ tsSalt (flaksalt)
¼ tsPepper
½Rødløk (i tynne skiver)
1 dlMandler (uten skall)
1 ssHonning
 Persille (fin hakket)

Tips! Du kan bruke en ferdig kjøpt pizza bunn til denne retten, hvis du ønsker å spare tid og krefter

Slik gjør du:

1 Lag pizzabunnen, og
– Stek den
Nederst iovnen
Til den er gylden brun
– Ta ut og
– La den avkjøles på rist
2 Ta ut kjernehuset på eplene, og
Skjær dem i tynne skiver
– Bland dem med 1 ts sitronsaft
– Skjær løken i tynne skiver
– Hakk mandlene
3 Rør sammen rømme, sitronskall, salt, pepper og 1 ts sitronsaft
4 Smør rømmemixen utover pizzabunnen
– Topp med epler
– Strø over tynne løkskiver og hakkete mandler
– Renn over litt honning
– Strø over litt friske hakkete urter
5 Skjær den i firkanter, og
– Server med en gang

Pizza med eple, ricotta og honning (forrret, fingermat) Ingredienser 1 Pizzabunn (for oppskrift- trykk HER) 2 Epler 1½ ts Sitronsaft 2 ½ dl Ricotta 1 ts Sitronskall ½ ts Salt (flaksalt) ¼ ts Pepper ½ Rødløk (i tynne skiver) 1 dl Mandler (uten skall) 1 ss Honning Persille (fin hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s