Den siste tirsdagen i september er den norske epledagen. Hva passeer vel bedre enn å feire dagen med Eplepizza. Eplepizza er pizzabunn toppet med eple, rømme og honning. Det er enkelt og godt. Den kan serveres som en forrret, som fingermat, eller rett og slett som kveldskos.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 30 min | Enkel |

Ingredienser:
1 | Pizzabunn (for oppskrift- trykk HER) |
2 | Epler |
1½ ts | Sitronsaft |
2 ½ dl | Rømme (eller Ricotta) |
1 ts | Sitronskall |
½ ts | Salt (flaksalt) |
¼ ts | Pepper |
½ | Rødløk (i tynne skiver) |
1 dl | Mandler (uten skall) |
1 ss | Honning |
Persille (fin hakket) |
Tips! Du kan bruke en ferdig kjøpt pizza bunn til denne retten, hvis du ønsker å spare tid og krefter
Slik gjør du:
1 Lag pizzabunnen, og – Stek den Nederst iovnen Til den er gylden brun – Ta ut og – La den avkjøles på rist |
2 Ta ut kjernehuset på eplene, og Skjær dem i tynne skiver – Bland dem med 1 ts sitronsaft – Skjær løken i tynne skiver – Hakk mandlene |
3 Rør sammen rømme, sitronskall, salt, pepper og 1 ts sitronsaft |
4 Smør rømmemixen utover pizzabunnen – Topp med epler – Strø over tynne løkskiver og hakkete mandler – Renn over litt honning – Strø over litt friske hakkete urter |
5 Skjær den i firkanter, og – Server med en gang |
