Kjøttdeigpai med eple – passer så godt som en lunsj- eller middagsrett. Server gjerne sammen med en frisk grønn salat.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | Middels |
Ingredienser:
Bunn:
3 dl | Hvetemel |
100 g | Smør |
2-4 ss | Kaldt vann |
Fyll:
4 | Egg |
3 dl | Melk |
1 ts | Salt |
1 krm | Pepper |
400 g | Kjøttdeig |
1 | Løk (hakket) |
1-2 | Epler (i skiver og terninger) |
100 g | Ost (revet) |
1 | Mozzarella (i biter) |
2 ss | Parmesan |
Slik gjør du:
1 Lag bunnen: – Ha alle ingrediensene i en foodprosessor – Kjør det raskt sammen – Pakk deigen i plast, og – Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter (gjerne lengre) |
2 Forbered fyllet: – Rasp osten – Riv parmesan – Hell vannet av mozzarellaen, og – Skjær/riv den i biter – Visp sammen egg, melk, salt og pepper – Skjær noen epleskiver – Skjær resten av eplet i små terninger – Hakk løken |
3 Smelt smør i en stekepanne – Ha i løk, kjøttdeig og eplebiter – Stekes til kjøttdeigen er gjennomstekt – Krydre med salt og pepper |
4 Sett ovnen på 200 grader |
5 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform – Bunnen prikkes med gaffel, og |



5A Forstek bunen (hvis du vil) – Stek i ca. 10-15 minutter (200 grader) |
6 Legg Kjøtdeigbalndingen i paibunnen – Legg i den revne osten og Mozarellaen – Strø over parmesan – Hell over egg- og melkeblandingen – Topp med epleskiver |
7 Sett paien umiddelbart i ovnen – Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen), eller til paien er gylden og egget har stivnet |
8 Servers varm eller lunken |
