Nydelig Tunfisk tartar med tomat, rødløk og avokado til forrett

Denne  Tunfisk tartaren egner seg godt som en forrett eller en liten kveldsrett. Den består av noen elementer, så det tar litt tid å lage den. Men alle elementene kan tilberedes på forhånden, og bare settes sammen når man skal servere den. Skikkelig godt!

Tunfisk tartar – Tacos de Atún Ingredienser 400 g Tunfisk 1 dl Soyasaus 1 ss Vann ½ ts Wasabi Avokadopuré: 2 Avokadoer ½ Lime (saft) 2 ss Koriander 2 ss Rødløk (hakket) ¼ ts Chili (rød) Salt og pepper Syltet rødløk 1 Rødløk ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker 2 dl Vann Maispulver 1 dl Kikos (puffet mais) Tips! Istedenfor kikos kan du bruke eller peanøtter eller gresskarkjerner, Tomatcassé: 2 Tomater 1 ss Olivenoje 1 ss Eddik (sherry eller rødvin) 1 ss Rødløk (finhakket) 1 fedd Hvitløk (finhakket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 – 660 min.Middels

Ingredienser:

400 gTunfisk
1 dlSoyasaus
1 ssVann
½ tsWasabi

Avokadopuré:

2Avokadoer
½Lime (saft)
2 ssKoriander
2 ssRødløk (hakket)
¼ tsChili (rød)
 Salt og pepper

Syltet rødløk:

1Rødløk
½ dlEddik (7%)
1 dlSukker
2 dlVann

Maispulver

1 dlKikos (puffet mais, kan kjøpes på butikker som fører asiatiske varer)

Tips! Istedenfor kikos kan du bruke eller peanøtter eller gresskarkjerner

Tomatcassé:

2Tomater
1 ssOlivenoje
1 ssEddik (sherry eller rødvin)
1 ssRødløk (finhakket)
1 feddHvitløk (finakket)
 Salt og pepper

Tunfisk tartar – Tacos de Atún Ingredienser 400 g Tunfisk 1 dl Soyasaus 1 ss Vann ½ ts Wasabi Avokadopuré: 2 Avokadoer ½ Lime (saft) 2 ss Koriander 2 ss Rødløk (hakket) ¼ ts Chili (rød) Salt og pepper Syltet rødløk 1 Rødløk ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker 2 dl Vann Maispulver 1 dl Kikos (puffet mais) Tips! Istedenfor kikos kan du bruke eller peanøtter eller gresskarkjerner, Tomatcassé: 2 Tomater 1 ss Olivenoje 1 ss Eddik (sherry eller rødvin) 1 ss Rødløk (finhakket) 1 fedd Hvitløk (finhakket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sylt rødløken:
– Rens rødløken
– Skjær den i båter
Fjern det hvite i midten
– Kok opp eddik, vann og sukker
– Ha i løken
– La det stå (gjerne natta over)
2 Skjær tunfisken i terninger
1 x 1 cm
3 Lag soyamarinaden:
– Bland sammen soyasaus, vann og Wasabi
Gni inn Wasabien med en skje så den blir hel oppløst
4 Lag maispulveret:
– Finhakk kikosen
5 Lag Tomatcassé:
– Kok opp vann
– Skjær et snitt i toppen på tomatene, og
– Ha dem i det kokende vannet
Ca 30 sekunder er nok
– Fjern skall og innmat
– Skjær tomaten i terninger
– Bland sammen olje, eddik, rød- og hvitløk
– Bland tomatterningene i oljeblandingen
– Smak til med salt og pepper
6 Lag Avokadopuré: æ- Ha alle ingrediensen i en bolle
– Kjør sammen til en puré med stamikseren
– Press den gjennom en sil
– Smak til med salt, pepper og eventuelt mer limesaft
7 Bland tunfisken med soyamarinaden,
– Anrett fisken midt på en tallerken
– Ha litt maispulver og Avokadopuré rundt,
– Legg Tomatcassé og syltet rødløk, på toppen

Tunfisk tartar – Tacos de Atún Ingredienser 400 g Tunfisk 1 dl Soyasaus 1 ss Vann ½ ts Wasabi Avokadopuré: 2 Avokadoer ½ Lime (saft) 2 ss Koriander 2 ss Rødløk (hakket) ¼ ts Chili (rød) Salt og pepper Syltet rødløk 1 Rødløk ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker 2 dl Vann Maispulver 1 dl Kikos (puffet mais) Tips! Istedenfor kikos kan du bruke eller peanøtter eller gresskarkjerner, Tomatcassé: 2 Tomater 1 ss Olivenoje 1 ss Eddik (sherry eller rødvin) 1 ss Rødløk (finhakket) 1 fedd Hvitløk (finhakket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s