Sabrina Ghayour «Bazaar» sine Potetdumplings med Ricotta og urter

Jeg har vært så heldig å få et leseeksemplar av den seneste kokeboka til Sabrina Ghayour. Ghayour er en britisk-iransk, utdannet kokk, jobber som matskribent og forfatter og driver den populære matklubben Sabrinas Kitchen i London. Hun har utgitt en rekke kokebøker, men debuterte med den populære «Persiana», i 2014. Den nyeste kokeboka hennes, Bazaar, som er utgitt på Mangschou forlag, er en samling med de aller beste vegetaroppskriftene fra kokebøkene hennes. Kokeboka har oppskrifter på en rekke delikate og smakfulle retter. I tillegg til et leseeksemplar har jeg fått lov til å publisere en av oppskriftene. Det er så mange lekre oppskrifter at det var vanskelig å bare velge en! – Men valget falt til slutt på kanskje den, utseendemessig sett, mest anonyme retten i denne boka. Rart valg kanskje, men det den mangler på farge og antall ingredienser tar den absolutt igjen på smak – for denne retten er skikkelig god – silkemyke potetdumpling med ricotta, valnøtter og chilismør – Gir absolutt mersmak.

Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar - De beste vegetaroppskriftene fra bestselgeren av Persina», Mangschou OG Potetdumplings med Ricotta og urter (oppskrift fra Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar», Mangschou) Ingredienser: 750 g Poteter 500 g Ricotta (godt avrent) 2 Egg 50 g Tipo 00-mel Olivenolje Flaksalt og pepper Valnøtt- og Chilismør 125 g Smør 3 ss Pul biber chiliflak 50 g Valnøtter Gjengitt med tillatelse fra forlaget https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-690 min.Middels

Potetdumplings med Ricotta og urter (oppskrift fra Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar - De beste vegetaroppskriftene fra bestselgeren av Persina», Mangschou) Ingredienser 750 g Poteter 500 g Ricotta (godt avrent) 2 Egg 50 g Tipo 00-mel Olivenolje Flaksalt og pepper Valnøtt- og Chilismør 125 g Smør 3 ss Pul biber chiliflak 50 g Valnøtter Gjengitt med tillatelse fra forlaget https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

750 gPoteter
500 gRicotta (godt avrent)
2Egg
50 gTipo 00-mel
 Olivenolje
 Flaksalt og pepper

Valnøtt- og Chilismør

125 gSmør
3 ssPul biber chiliflak
50 gValnøtter

Slik gjør du:

1 Kok potetene i usaltet vann til de er møre og fine ca 20-25 min
– Hell av vannet, og
– La potetene avkjøles litt
2 Skrell potetene,
– Ha dem i en stor bolle,
– Mos dem
– La mosen avkjøles
3 Tilsett Ricotta, egg, dill og mel  
Smak til med rikelig med salt og pepper
– Rør sammen, og
Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 min
Til det er fast og fint
4 For deigen til dumplings:
Litt større enn tommelfingeren din
– Dryss litt mel over dumplingsene, og
– Trykk dem litt flate
5 Varm en stekepanne på middels/høy varme
– Ha i litt olivenolje, og
– Stek dumplingene raskt
noen få minutterr
til de er gjennomvarme og gyllenbrune og fine på utsiden
6 Lag valnøtt- og chilismøret:
–  Hakk valnøttene  
– Smelt smøret over svak varme
– Tilsett chili og nøtter
7 Når smøret er varmt:
– Fordel dumplingene på et varmt fat,
– Hell over smøret, og
– Server med en gang
Oppskriften er hentet fra; Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar», Mangschou.

Generelle opplysninger om dagens bok:

Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar - De beste vegetaroppskriftene fra bestselgeren av Persina», Mangschou OG Potetdumplings med Ricotta og urter (oppskrift fra Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar», Mangschou) Ingredienser: 750 g Poteter 500 g Ricotta (godt avrent) 2 Egg 50 g Tipo 00-mel Olivenolje Flaksalt og pepper Valnøtt- og Chilismør 125 g Smør 3 ss Pul biber chiliflak 50 g Valnøtter Gjengitt med tillatelse fra forlaget https://heidisboble.no/ @heidisboble

Denne oppskriften på Potetdumplings med Ricotta og urter og valnøttsmør med Pul Bier Chili er gjengitt, med tilltaelse fra Mangschou forlag, fra: Ghayour, Sabrina (2022) «Bazaar – De beste vegetaroppskriftene fra bestselgeren av Persina», Mangschou.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s