Lussecotta på Luciadagen

For noen uker siden laget jeg safranpannacotta: Sebastian sa: “De smaker som lussekatter” – og pannacottaen minner faktisk om lussekatter. Vi konkluderte med at da må det bli Lussecotta, på Luciadagen i år. Hven vet – kanskje det blir en tradisjon …

Safranpannacotta Ingredienser: 3 pl Gelatin 1 ½ dl Kremfløte 1 ½ dl Melk (gjerne 0.5%) 2-3 ss Sukker ¼ g Safran 2 dl Kvarg (naturell - gjerne fettfri) Tips! Kvarg kan byttes ut med yoghurt naturell om du ønsker Topping (forslag): 2 Kiwier 2 Mandariner https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
415 min (og 3 timer)Enkel

Ingredienser:

3 plGelatin
1 ½ dlKremfløte
1 ½ dlMelk (gjerne 0.5%)
2-3 ssSukker
¼ gSafran
2 dlKvarg (naturell – gjerne fettfri)

Tips! Kvarg kan byttes ut med yoghurt naturell om du ønsker

Topping (forslag):

2Kiwier
2Mandariner

Safranpannacotta Ingredienser: 3 pl Gelatin 1 ½ dl Kremfløte 1 ½ dl Melk (gjerne 0.5%) 2-3 ss Sukker ¼ g Safran 2 dl Kvarg (naturell - gjerne fettfri) Tips! Kvarg kan byttes ut med yoghurt naturell om du ønsker Topping (forslag): 2 Kiwier 2 Mandariner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Legg gelatinplatene i vann, og
– La dem ligge i ca 5 min.
2 Ha melk, fløte, sukker og safran i en kasserolle
– Kok (forsiktig) opp
– Ta melkeblandingen av plata
– La den stå og avkjøle seg i ½ – 1 minutt
3 Kryss vannet ut av gelatinplatene, og
– Rør dem inn i den varme melkeblandingen
4 Rør inn Kvargen
5 Hell pannacottaen i serveringsglass
6 Sett den i kjøleskap i minst 3 timer
Gjerne natta over
7 Rens kiwi og mandariner
– Skjær dem i biter
8 Topp pannacottaen med fruktbitene rett før servering
Safranpannacotta Ingredienser: 3 pl Gelatin 1 ½ dl Kremfløte 1 ½ dl Melk (gjerne 0.5%) 2-3 ss Sukker ¼ g Safran 2 dl Kvarg (naturell - gjerne fettfri) Tips! Kvarg kan byttes ut med yoghurt naturell om du ønsker Topping (forslag): 2 Kiwier 2 Mandariner https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s