I dag er det Tannpinedagen. Du lurer kanskje på hvorfor noen har funnet på å feire tannpine? Jeg har absolutt ingen aning. Men det er selvfølgelig USA som feirer “National Toothache Day” den 9. februar hvert år. – Så jeg tenkte hvorfor ikke markere denne dagen, for tannpine er jo kjempe vondt. Så jeg planla å pusse tennene, bruke tanntråd og skylle med fluor hele dagen, for riktig å feire. MEN etter hvert som jeg leste meg opp på denne dagen fant jeg ut at det IKKE er tannpine-FOREBYGGELSES-dagen. Den eneste måten å feire denne dagen på er derfor ved å skaffe seg en ekte, levende tannpine (AU). Så derfor blir det nykokte karameller her i huset i dag – og ingen tannpuss før i morgen eller etter karamellene er fortært.

Ripskarameller, er litt syrlige men skikkelig gode karameller som du enten lager med ripssaft eller med hele rips rett fra treet eller fra fryseren.
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 30 min | enkel/middels |
Ingredienser:
| 2 dl | Ripssaft (usukret) |
| 2½ dl | Sukker (ca 1-1½ dl hvis du bruker sukret saft) |
| 1½ dl | Kremfløte |
| 1 ss | Honning |
| Litt | Flaksalt (valgfritt) |
Tips! Du kan også bruke frosne eller ferske bær i denne oppskriften. Ha da 2 dl bær i en kasserolle og kjør dem med en stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene. Fortsett på trinn 2

Slik gjør du:
| 1 Ha alle ingrediensene i en kasserolle |
| 2 Kok opp, -La det koke til 120 grader Ikke rør Eller gjør karamelltesten Ta 1 ts karamell og Legg det i en kopp med kaldt vann – Hvis du kan forme den til ei kule er det ferdig |
| 3 Hell karamellen over i ei smurt form, og La den stivne |
| 4 Klipp eller skjær i biter |

