Matpakketips – romansk landbrød

Romansk landbrød er et godt brød med sprø skorpe, og som holder seg flott. Godt matpakken – eller til hva som helst egentlig.

Romansk landbrød Ingredienser ½ pk Gjær (fersk eller tørr) 5 dl Vann (romtemperert) 2 dl Maismel (eller polenta) 10 dl Hvetemel (8 dl + 2 dl sammalthvete fin) 1 ss Sukker 25 g Smør (romtemperert) 2 ts Salt Slik gjør du: 1 Ha vann i en bakebolle - Smuldre i gjæra, og - Rør den ut 2 Tilsett de øvrige ingrediensene, og - Elt godt Ca 10 min i maskin eller dobbelt så lenge for hånd 3 Dekk deigen med et bakeklede, og - La den heve i ca 60 min, eller 10 timer i kjøleskap 4 Smør to brødformer 5 Hell deigen ut på bakebordet - Del den i to - Trykk hver bit til et rektangel - Brett inn sidene og - Trill den sammen som ei pølse - Legg dem i brød formene - Strø over litt mais mel 5 Dekk formen med et bakeklede og - La dem etterheve i ca 60 min 6 Stekes på 200 grader i ca 40-45 min. 7 Hell brødene ut av forma, og - La dem avkjøles på rist https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød3 timerEnkel

Romansk landbrød Ingredienser ½ pk Gjær (fersk eller tørr) 5 dl Vann (romtemperert) 2 dl Maismel (eller polenta) 10 dl Hvetemel (8 dl + 2 dl sammalthvete fin) 1 ss Sukker 25 g Smør (romtemperert) 2 ts Salt Slik gjør du: 1 Ha vann i en bakebolle - Smuldre i gjæra, og - Rør den ut 2 Tilsett de øvrige ingrediensene, og - Elt godt Ca 10 min i maskin eller dobbelt så lenge for hånd 3 Dekk deigen med et bakeklede, og - La den heve i ca 60 min, eller 10 timer i kjøleskap 4 Smør to brødformer 5 Hell deigen ut på bakebordet - Del den i to - Trykk hver bit til et rektangel - Brett inn sidene og - Trill den sammen som ei pølse - Legg dem i brød formene - Strø over litt mais mel 5 Dekk formen med et bakeklede og - La dem etterheve i ca 60 min 6 Stekes på 200 grader i ca 40-45 min. 7 Hell brødene ut av forma, og - La dem avkjøles på rist https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

½ pkGjær (fersk eller tørr)
5 dlVann (romtemperert)
2 dlMaismel (eller polenta)
10 dlHvetemel (8 dl + 2 dl sammalthvete fin)
1 ssSukker
25 gSmør (romtemperert)
2 tsSalt

Romansk landbrød Ingredienser ½ pk Gjær (fersk eller tørr) 5 dl Vann (romtemperert) 2 dl Maismel (eller polenta) 10 dl Hvetemel (8 dl + 2 dl sammalthvete fin) 1 ss Sukker 25 g Smør (romtemperert) 2 ts Salt Slik gjør du: 1 Ha vann i en bakebolle - Smuldre i gjæra, og - Rør den ut 2 Tilsett de øvrige ingrediensene, og - Elt godt Ca 10 min i maskin eller dobbelt så lenge for hånd 3 Dekk deigen med et bakeklede, og - La den heve i ca 60 min, eller 10 timer i kjøleskap 4 Smør to brødformer 5 Hell deigen ut på bakebordet - Del den i to - Trykk hver bit til et rektangel - Brett inn sidene og - Trill den sammen som ei pølse - Legg dem i brød formene - Strø over litt mais mel 5 Dekk formen med et bakeklede og - La dem etterheve i ca 60 min 6 Stekes på 200 grader i ca 40-45 min. 7 Hell brødene ut av forma, og - La dem avkjøles på rist https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Ha vann i en bakebolle
– Smuldre i gjæra, og – Rør den ut
2 Tilsett de øvrige ingrediensene, og
– Elt godt Ca 10 min i maskin eller dobbelt så lenge for hånd
3 Dekk deigen med et bakeklede, og
– La den heve i ca 60 min, eller 10 timer i kjøleskap
4 Smør to brødformer
5 Hell deigen ut på bakebordet
– Del den i to
– Trykk hver bit til et rektangel
– Brett inn sidene og
– Trill den sammen som ei pølse
– Legg dem i brød formene
– Strø over litt mais mel
5 Dekk formen med et bakeklede og
– La dem etterheve i ca 60 min
6 Stekes på 200 grader i ca  40-45 min.
7 Hell brødene ut av forma, og
– La dem avkjøles på rist

Romansk landbrød Ingredienser ½ pk Gjær (fersk eller tørr) 5 dl Vann (romtemperert) 2 dl Maismel (eller polenta) 10 dl Hvetemel (8 dl + 2 dl sammalthvete fin) 1 ss Sukker 25 g Smør (romtemperert) 2 ts Salt Slik gjør du: 1 Ha vann i en bakebolle - Smuldre i gjæra, og - Rør den ut 2 Tilsett de øvrige ingrediensene, og - Elt godt Ca 10 min i maskin eller dobbelt så lenge for hånd 3 Dekk deigen med et bakeklede, og - La den heve i ca 60 min, eller 10 timer i kjøleskap 4 Smør to brødformer 5 Hell deigen ut på bakebordet - Del den i to - Trykk hver bit til et rektangel - Brett inn sidene og - Trill den sammen som ei pølse - Legg dem i brød formene - Strø over litt mais mel 5 Dekk formen med et bakeklede og - La dem etterheve i ca 60 min 6 Stekes på 200 grader i ca 40-45 min. 7 Hell brødene ut av forma, og - La dem avkjøles på rist https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s