Forrett – Crostini med fiken og brie

Crostini er en italiensk smårett av ristet brød med noe godt på. Brie og fiken er en god kombinasjon, og ser imponerende ut.

Crostini med fiken og brie Ingredienser 8 skiver Baguette (skjært på skrått eller rett) 400 g Brie 4 Fiken Honning (valgfritt) Timian (frisk) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
8 -16 skiver 20 minEnkel

Ingredienser:

8 -16 skiverBaguette (skjært på skrått eller rett)
400 gBrie
4Fiken
 Honning (valgfritt)
 Timian (frisk)

Tips! Dukan steke ferdig crostiniene i god tid, La dem ligge på rist, og gjør dem helt ferdig rett før du skal servere dem

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 180 grader,
– Og legg bakepapir på en stekeplate
2 Del baguetten i skiver
– Legg de på stekeplata, og
– Stek skivene i stekeovnen til de blir sprø
Ca 10 min.
3 Skjær fikene i 2 (eller 4)
4 Varm en stekepanne til middels/høy varme
– Ha i litt smør og la det smelte
– Ha i fikene, og – Stek dem lett til de blir karamellisert på overflaten
Ca 2 min.
5 Legg skiver av brie på crostinien, og
Topp med fiken og honning (valgfritt), og
– Pynt med frisk timian

Flere crostini:

Crostini med fiken og brie Ingredienser 8 skiver Baguette (skjært på skrått eller rett) 400 g Brie 4 Fiken Honning (valgfritt) Timian (frisk) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s