Rødbetsuppe eller Borscht er en skikkelig mettende og god suppe. I dag er den laget med kyllingfileet og -kraft. Skikkelig god og varmende suppe.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 2 | Poteter |
| 1½ ss | Olje (oliven) |
| 500 g | Rødbeter |
| 1 | Løk (finhakket) |
| 2 | Gulrot (finsnittet) |
| 2 stilker | Selleri (finsnittet) |
| 4 fedd | Hvitløk (finhakkket) |
| 10 dl | Kyllingbuljong (eller -kraft) |
| 1-2 | Kyllingbryst |
| Salt, pepper |
Topping:
| Yoghurt (rømme) |

Slik gjør du:
| 1 Skrell rødbeter, løk, gulrot og poteter Bruk plasthansker når du jobber ed rødbetene så du ikke blir så rød på hendene |
| 2 Skjær potetene i terninger |
| 3 Finsnitt løk, gulrot, selleri og rødbeter – Finhakk hvitløken |
| 4 Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle Middels varme – Ha i grønnsakene og – La den surre til de er blitt myke og blanke Ca 4-5 min |
| 5 Skjær kyllingbrystet i ca 2 cm tykke skiver |
| 6 Tilsett kyllingkraften (-buljongen) – Kok opp – Tilsett kyllingen – Kok opp – Slå ned varmen og – La det putre i ca 15 min. – Ha i potetterningene, og – La det putre videre til poeten er mør |
| 7 Haes i dyptallerkner og – Toppes med 1 ss rømme |

