Nydelig lunsjrett.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min | Enkelt |
Ingredienser:
300 g | Rødbeter (ca. 3 kokte og skrelte) |
1 ss | Balsamicoeddik |
3 ss | Olivenolje |
1 kvist | Rosmarin |
1 fedd | Hvitløk |
¼ ts | Sukker |
¼ ts | Salt |
Pepper (nymalt) | |
8 skiver | Brød |
Tips! Du kan bruke hvilket brød som helst, men jeg bruker Havrebrød til. For oppskrift på HAVREGRYNSBRØD , trykk HER. Hvis du heller vil bruke et GROVT HAVREBRØD, trykk HER.
Fetarøre:
½ dl | Cashewnøtter |
2 | Sjalottløk |
200 g | Fetaost |
75 g | Smøreost (naturell) |
2 ss | Persille (finhakket) |
½ ts | Salt |
Pepper (nymalt) |
Hvitløksdipp:
½ dl | Majones, for oppskrift trykk HER |
2 ss | Rømme (lett) |
1 fedd | Hvitløk |
1 ss | Sitronsaft (nypresset) |
Pepper (nymalt) |
Tips! Du kan godt bruke ferdig, kjøpt majones her, hvis du heller vil det.
Tips! Du kan godt bytte ut hvitløksdippen med AIOLI, for oppskrift trykk HER. Eller den mildere varianten AIOLI med bakt hvitløk, for oppskrift trykk HER
Slik gjør du:
1 Kok rødbetene (De kokes som poteter, men avkjøles under rennende vann) – Rens dem, og – Skjær dem i skiver |
2 Lag vinaigrette: – Bland sammen: Balsamicoeddik, olivenolje, rosmarin, hvitløk, sukker, salt, pepper – Hell vinaigretten over rødbetene |
3 Lag Fetarøren: – Rist nøttene på en tørr, varm panne – Grov hakk dem – Rens og hakk løken – Hakk persillen – Smuldre Fetaosten, og – Bland den med smøreosten, løk, persille, salt og pepper – Rør inn nøttene |
4 Lag hvitløksdippen: – Bland sammen majones og rømme, – Skrell hvitløken, og press den i. – Smak til med sitron, alt og pepper |
5 Fordel fetaost røren på 4 brødskiver, – Legg på rødbeter, og – Toppes med en brødskiver (slik at de blir doble) – Trykk sammen |
6 Stekes i smørbrødgrillen, eller i stekepanne Til de blir sprø, (ca. 3 min.) |
7 Del Blingsene i to, og – Server med hvitløksdipp og – Eventuelt Krydrede potetbåter, For oppskrift trykk HER |

Forslag til Tilbehør (for oppskrift trykk på lenken til høyre for eller under bildet):