Blings med Rødbeter, Fetaost og hvitløksdipp

Nydelig lunsjrett.

Blings med Rødbeter, Fetaost og hvitløksdipp Ingredienser: 300 g Rødbeter (ca. 3 kokte og skrelte) 1 ss Balsamicoeddik 3 ss Olivenolje 1 kvist Rosmarin 1 fedd Hvitløk ¼ ts Sukker ¼ ts Salt Pepper (nymalt) Fetaostrøre ½ dl Cashewnøtter 2 Sjalottløk 200 g Fetaost 75 g Smøreost (naturell) 2 ss Persille (finhakket) ½ ts Salt Pepper (nymalt) Hvitløksdipp: ½ dl Majones, for oppskrift trykk HER 2 ss Rømme (lett) 1 fedd Hvitløk 1 ss Sitronsaft (nypresset) Pepper (nymalt) 4 skiver Brød
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   60 min Enkelt

Ingredienser:

300 g Rødbeter
(ca. 3 kokte og skrelte)
1 ss Balsamicoeddik
3 ss Olivenolje
1 kvist Rosmarin
1 fedd Hvitløk
¼ ts Sukker
¼ ts Salt
  Pepper (nymalt)
8 skiver Brød

Tips! Du kan bruke hvilket brød som helst, men jeg bruker Havrebrød til. For oppskrift på HAVREGRYNSBRØD , trykk HER. Hvis du heller vil bruke et GROVT HAVREBRØD, trykk HER.

Fetarøre:

½ dl Cashewnøtter
2 Sjalottløk
200 g Fetaost
75 g Smøreost (naturell)
2 ss Persille (finhakket)
½ ts Salt
  Pepper (nymalt)

Hvitløksdipp:

½ dl Majones, for oppskrift trykk HER
2 ss Rømme (lett)
1 fedd Hvitløk
1 ss Sitronsaft (nypresset)
  Pepper (nymalt)

Tips! Du kan godt bruke ferdig, kjøpt majones her, hvis du heller vil det.

Tips! Du kan godt bytte ut hvitløksdippen med AIOLI, for oppskrift trykk HER. Eller den mildere varianten AIOLI med bakt hvitløk, for oppskrift trykk HER

Slik gjør du:

1 Kok rødbetene
(De kokes som poteter, men avkjøles under rennende vann)
– Rens dem, og
– Skjær dem i skiver
2 Lag vinaigrette:
– Bland sammen:
Balsamicoeddik, olivenolje, rosmarin, hvitløk, sukker, salt, pepper
– Hell vinaigretten over rødbetene
3 Lag Fetarøren:
– Rist nøttene på en tørr, varm panne
– Grov hakk dem
– Rens og hakk løken
– Hakk persillen
– Smuldre Fetaosten, og
– Bland den med smøreosten, løk, persille, salt og pepper
– Rør inn nøttene
4 Lag hvitløksdippen:
– Bland sammen majones og rømme,
– Skrell hvitløken, og press den i.
– Smak til med sitron, alt og pepper
5 Fordel fetaost røren på 4 brødskiver,
– Legg på rødbeter, og
– Toppes med en brødskiver
(slik at de blir doble)
– Trykk sammen
6 Stekes i smørbrødgrillen, eller i stekepanne
Til de blir sprø, (ca. 3 min.)
7 Del Blingsene i to, og
– Server med hvitløksdipp og
Eventuelt Krydrede potetbåter, For oppskrift trykk HER
Blings med Rødbeter, Fetaost og hvitløksdipp Ingredienser: 300 g Rødbeter (ca. 3 kokte og skrelte) 1 ss Balsamicoeddik 3 ss Olivenolje 1 kvist Rosmarin 1 fedd Hvitløk ¼ ts Sukker ¼ ts Salt Pepper (nymalt) Fetaostrøre ½ dl Cashewnøtter 2 Sjalottløk 200 g Fetaost 75 g Smøreost (naturell) 2 ss Persille (finhakket) ½ ts Salt Pepper (nymalt) Hvitløksdipp: ½ dl Majones, for oppskrift trykk HER 2 ss Rømme (lett) 1 fedd Hvitløk 1 ss Sitronsaft (nypresset) Pepper (nymalt) 4 skiver Brød

Forslag til Tilbehør (for oppskrift trykk på lenken til høyre for eller under bildet):

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s