Rosinboller

Rosinboller er bare sååååå godt!

Rosinboller Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 250 g Rosiner 1 Egg (sammepisket)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
Ca. 20 3 timer Enkel
Rosinboller Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 250 g Rosiner 1 Egg (sammepisket)

Ingredienser:

6 dl Melk
150 g Smør
1 pk Gjær
1 kg Hvetemel
1½ dl Sukker
250 g Rosiner
1 Egg (sammepisket)

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i melk , og
– Varm til 37 grader
– Hell det over i en bakstebolle, og
– Smuldre i gjær en, og
– Rør den ut
2 Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
– Elt til deigen er glatt og smidig
– Tilsett rosinene til slutt
4. _Legg en bakeduk over bakebollen, og
– La deigen heve i ca. 45-60 min.
(til dobbel størrelse)
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i ca 20 emner
– Rull til boller, og
– Legg bollene på stekeplata
6 La bollene etter heve i 20-30 min., og
– Sett ovnen på 225 grader
7 Pensle bollene med egg
– Stekes i 8-10 minutter
8 Avkjøles på rist
Rosinboller Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 250 g Rosiner 1 Egg (sammepisket)

Hvis du heller vil ha oppskrift på boller uten rosiner, eller en annen type boller trykk på lenken nedenfor:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s