Rosinboller er bare sååååå godt!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 20 | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
6 dl | Melk |
150 g | Smør |
1 pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel |
1½ dl | Sukker |
250 g | Rosiner |
1 | Egg (sammepisket) |
Slik gjør du:
1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i melk , og – Varm til 37 grader – Hell det over i en bakstebolle, og – Smuldre i gjær en, og – Rør den ut |
2 Tilsett mel og sukker |
3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen – Elt til deigen er glatt og smidig – Tilsett rosinene til slutt |
4. _Legg en bakeduk over bakebollen, og – La deigen heve i ca. 45-60 min. (til dobbel størrelse) |
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i ca 20 emner – Rull til boller, og – Legg bollene på stekeplata |
6 La bollene etter heve i 20-30 min., og – Sett ovnen på 225 grader |
7 Pensle bollene med egg – Stekes i 8-10 minutter |
8 Avkjøles på rist |

Hvis du heller vil ha oppskrift på boller uten rosiner, eller en annen type boller trykk på lenken nedenfor: