Sommerhus, Soverom og Søt ingefær tofu med spinat

Som jeg skrev på lørdag, har vi begynt å pusse opp soverommet vårt på sommerhuset. Det er litt stressende fordi det MÅ bli ferdig til den 8. juni for da får vi stor besøk. Ja, ikke vi da, men datteren får vel besøk av en 10-12 venner, og da må alle soverommene være operative. Så vi jobber på, og håper på det beste. Det er jo ikke helt uproblematisk å pusse opp, vi har møtt på noen problem. Det første problemet var at det ikke var takplater under de skapene vi rev. Det andre problemet var at den veggen vi tenkte å legge tapet på, ikke har noe feste.

For å hoppe rett til oppskriften på Søt ingefær tofu med spinat, TRYKK HER

Vi avsluttet 17-mai helga, med å renske soverommet vårt for alt; rev ned skap, gammel tapet og ikke minst kastet ut veggtilveggteppet. Rommet har stått uforandret siden begynnelsen på 70-tallet, så det var på tide å gjøre noe. Siden huset er bygd av min svigerfar på 50-tallet, er tanken å forsøke å beholde litt av den tidsepoken da det ble bygd, samtidig som vi også gjør rommet mer sommerhusaktig. Hvordan det går får vi se.
Rommet ribbet for alt, og som dere er mangler det takplater

Når det gjelder taket, var vi så heldige som bare det! Vi fikk ei emballasjeplate, som verdens flinkeste mann, altså min, klarte å tilpasse så taket ble kjempe bra. Etter tre strøk med hvit takmaling ser det nesten helt perfekt ut. Odd gjorde en fantastisk jobb der, ja! Når det gjaldt veggen ble vi enige om at det enkleste var å legge panelplater som vi maler. Isteden for tapet på den ene veggen, maler vi panelplatene med en mørk kontrastfarge. Selvfølgelig valgte jeg blå. for det er yndlingsfargen min.

Jeg er skikkelig spendt på hvordan sluttresultatet blir.

Ikke bare rakk vi å male tre strøk på taket, men vi rakk også å få opp panel på den “vanskelige” veggen og male den og karmer blå. Kanskje vi trenger et strøk til, men det får vi vite når vi kommer tilbake neste gang, og fortsetter med oppussingen. Jeg synes det er litt skummelt å bruke en så mørk farge og ikke minst bruke den på vindus- og dørkarmer. Likevel er det jeg som valgte ut fargene, så jeg kan ikke fortelle noen at jeg er veldig spendt på hvordan det vil fungere, og ikke minst om det blir fint! I tillegg klarte vi å få opp det meste av de hvite panelplatene. Jeg synes vi kom ganske langt jeg, og er veldig spent på hvordan det blir når vi får malt alle panelplatene. Håper det blir bra.

Oppussing soverom: er skummet å male alle lister mørk blå, når man er vant til at de skal være hvite! Enten blir dette kjempe fint, eller så får vi litt av en jobb med å male de hvite igjen!
Det er skummet å male alle lister mørk blå, når man er vant til at de skal være hvite! Enten blir dette kjempe fint, eller så får vi litt av en jobb med å male de hvite igjen!

Søt ingefær tofu med spinat

Jeg lager ikke ofte mat med tofu som ingrediens. Denne retten har tofu som hovedprotein. Bitene av tofuen legger jeg i en marinade med soyasaus, sukker og ingefær – så får den ligge der og trekke smak. Det er faktisk veldig godt. Denne gangen var jeg kanskje litt vel sparsom med spinaten, jeg brukte bare 200 g. Mengden med spinat kan både dobles og tredobles.

Søt ingefær tofu med spinat  Ingredienser  250 g	Tofu (fersk, avrent) 1 ss	Ingefær (most) 4 ss	Soyasaus 1 ss	Soyasaus (søt) 1 ss	Sukker (brunt) 200 g	Spinat 1 ss	Riseddik  ½ ts	Chili (tørket, flak) 	Ris
Søt ingefær tofu med spinat, smaker faktisk mye bedre enn det ser ut som
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
3 – 4 20 min. Enkel

Ingredienser:

250 g Tofu (fersk, avrent)
1 ss Ingefær (most)
4 ss Soyasaus
1 ss Soyasaus (søt)
1 ss Sukker (brunt)
200 – 600 g Spinat
1 ss Riseddik
½ ts Chili (tørket, flak)
  Ris

Slik gjør du:

1 Lag marinade:
Bland Soyasaus, sukker og ingefær
2 Skjær Tofuen i små biter
3 Ha tofubitene i marinaden
4 La dem ligge i 15-20 min.
5 Skyll og kok ris
6 Varm woken, og
– Tilsett 1 ss olje
– Tilsett ingefær
– Tilsett spinaten og rør rundt
– Tilsett litt vann og rør ril spinaten er myk
– Ha over på serveringsfat
7 Varm woken, og
– Tilsett 1 ss olje
– Tilsett Tofuen (ikke marinaden)
– Stek til tofuen er gylden (5-10 min)
8 Når tofen er «gylden» tilsett:
–  Riseddik
– Marinaden
– Spinaten
– Dryss over tørket chili
– Kok opp
9 Serveres rykende varm sammen med ris
Søt ingefær tofu med spinat Ingredienser 250 g Tofu (fersk, avrent) 1 ss Ingefær (most) 4 ss Soyasaus 1 ss Soyasaus (søt) 1 ss Sukker (brunt) 200 g Spinat 1 ss Riseddik ½ ts Chili (tørket, flak) Ris

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s