Oppussing av gjesterom og Nystekt baguette

Det går ikke riktig så trengt som det virker med oppussingen vår. Akkurat nå har vi en liten pause i oppussingen, og er i Trondheim for å se på fliser til kjøkkenet, gardiner til kammerset og kanskje kjøkkenet. Men jeg synes det er litt vanskelig å bestemme seg for gardiner, før jeg har bestemt fargepaletten til kjøkkenet. Det er mye som tar tid og krefter, ting jeg egentlig ikke hadde tenkt på før jeg bestemte meg for å bruke sommeren på oppussing. Helt ærlig trodde jeg det bare var å male, og så var vi ferdig, men det er mye pirk og prakkel som må til – men jeg tror resultatet blir skikkelig fint. Så langt er vi nesten ferdig med gjesterommet og det blir sååå fint. Vi har lagt på smartpanel på veggene og malt to strøk med gult på dem. Videre har vi malt skapdører, dør, vinduskarmer, seng og nattbord litt mørkere gult. Taket har selvfølgelig fått to strøk med hvit takmaling. I tillegg har vi lagt nytt gulv som er likt med det vi la på soverommet vårt. Om jeg skal si det selv, synes eg det ble helt fantastisk – gleder meg til å se rommet helt ferdig.

For å hoppe rett til oppskriften på baguette, TRYKK HER

Bildet til venstre: Smartpanel i en litt lysere farge enn vi malte seng og nattbord og nytt gulv som er likt med det vi la på soverommet vårt. Bildet øverst til høyre: Jeg syr gardiner til gjesterommet. Bildet nederst til høyre: Skapdører i litt mørkere gult enn veggen.

Baguette

Nystekt baguette er så godt. Kan brukes til lunsj, som tilbehør til pasta, salater, gryter og mye mye mer. Dette er oppskriften på en (stor) baguette, for de er jo best nybakte. Du kan bare doble, tredoble eller firedoble om du trenger mer enn en baguette.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
 1 2 t 30 min. Enkel

Ingredienser:

3 ss Smør (smeltet)
2 dl  Vann (lunken)
½ pk Gjær
350 g  Hvetemel
1 ts  Salt
1 Eggehvite (pensling)

Slik gjør du:

1 Smelt smøret
– Tilsett vann,
Slik at det blir fingervarmt
– Smuldre gjæren i vannet, la stå ett min.
– Rør godt rundt
2 Tilsett mel og salt
– Et deigen i ca. 5 min. Deigen skal bli passe fast
(så den slipper bolen slipper bollen)
Tilsett mer vann eller mel ved behov
– Legg plast over deigen, og
– Sett den til heving
– Etter ca. 25 min. Slå deigen sammen, eller elt den
– Sett den til ny heving i ca. 45 min.
3 Sett ovnen på 220 grader
4 Ha deigen på et bakstebord, og
– Kjevle den ut til firkant, litt kortere enn stekeplata
– Rull den sammen til ei pølse, og
– Legg den på ei bakepapirkledd stekeplate
– Pensle den med sammenvispet eggehvite
– Skjær et snitt langsetter
– La den etterheve i ca. 15 min.
– Pensle den med sammenvispet eggehvite
– La den etterheve i nye 15 min.
– Pensle den nok en gang med eggehviten
5 Sett brødet i oven på 200 grader
– Etter ca. 10 minutter:
Pensle brødet enda en gang med eggehviten
– Reduser varmen til 190 grader
– Stek videre i ca. 40 min.
Til pent gyllen, sprø og gjennomstekt.
Baguette Ingredienser: 3 ss Smør (smeltet) 2 dl Vann (lunken) ½ pk Gjær 350 g Hvetemel 1 ts Salt 1 Eggehvite (pensling)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s