Brokkoli og paprika er skikkelig godt som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk. kan også spises som egen rett, sammen med ris eller brød. Torsdag om en uke er det Thanksgiving – i min familie er dette et av tilbehørene.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
Ingredienser:
1 ss | Salt |
1 | Brokkoli (350-400 g) |
¼ dl | Olivenolje (extra virgin) |
⅛ ts | Kajennepepper |
1 | Paprika (rød eller gul) |
½ ss | Eddik (balsamiko) |
3 fedd | Hvitløk |
¼-½ ts | Salt (flak- eller havsalt) |
Slik gjør du:
1 Rens paprikaen og skjær den i tynne skiver, – Skrell hvitløken og finhakk den – Del brokkolien i små buketter – Ha vann og isbiter i en bolle |
2 Blancher Brokkolien: – Kok opp en kasserolle med ca. 1½ l vann, – Tilsett 1 ss salt og brokkoli – Kok opp Dytt ned brokkolibiter som flyter opp – La det koke i 2 min. – Renn av, og – Ha brokkolien rett oppi isvannet – La den ligge til den er helt kald – Tøm av isvannet, og – La brokkolien tørke i et dørslag med tørkepapir |
3 Varm en stekepanne på middels varme, – Tilsett olje og kajennepepper, og rør godt – Tilsett paprikastrimlene, og – La dem små putre i 6-8 minutter Til de er blitt myke (gyldne) Rør av og til – Hell eddik over paprikastrimlene, og – Rist pannen i noen sekunder – Tilsett hvitløken, og – Rør godt i ca. ½ min – Tilsett brokkoli, og – Dryss salt over – La det steke i ca. 1 min., Til brokkolien er blitt varm Rist på pannen, eller rør forsiktig hele tiden |
4 Helles i serveringsskål, og serveres med en gang Enten alene eller som tilbehør til fisk eller kjøtt |

Tips! Brokkolien kan god blancheres dagen i forveien. Oppbevar den da i en boks med lokk til du skal bruke den