Honningpai som dessert på Thanksgiving

Siden vi reiser til Spania på førjulstur om ikke lenge, hadde vi en hyggelig familiemiddag, her forleden dag. Vi spiste en skikkelig god middag, og toppet det hele med honningpai til dessert. Trodde jeg skulle være kreativ, og lage en pai sikkert ingen andre hadde tenkt på – men nei da. Nå ser jeg at jeg bare har funnet opp kruttet på nytt. Ja, eller honningpaien da. Men det gjør ikke så mye. Det ble nå en god dessert likevel. Selv om en av barna sa: “Hadde det ikke vært bedre om du bare hadde fylt den med vaniljekrem!?”. Så det får jeg gjøre en annen gang.

For å hoppe rett til oppskriften på Honningpai, trykk HER

Vi hadde det skikkelig hyggelig, og spilte Terraforming Mars etter middag. Jeg får ikke helt dreisen på strategiene i det spillet. Jeg gjør iallefall noe fundamentalt galt – men ikke fortell det til barna, for jeg vinner likevel noen ganger – Men ikke denne gangen da! Så, jeg trøstet meg med et ekstra stykke honningpai.

Terraforming Mars

Honningpai,

Hvis du er glad i honning er dette paien for deg. Denne paien er akkurat det den gir seg ut for – Honningpai, og den smaker av Honning. Jeg liker best å servere den kjøleskapskald, sammen med pisket krem.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 pai   Enkel/middels

Ingredienser:

Paibunn:

5 dl Mel
180 g Margarin
3-4 ss Vann (kaldt)

Fyll:

5 dl Melk
2 ½ dl Fløte
3 Egg
200 g Honning
50 g Sukker (lyst brunt)
50 g Sukker (hvitt)
3 ss Maisenna
1 ts Vaniljeekstrakt
⅛ ts Salt

Tilbehør:

  Krem
  Honning

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader
2 Lag bunnen:
– Kjør alle ingrediensene i foodprosessoren (raskt)
Eller bland det raskt sammen for hånd
– Pakk deigen inn i plast, og
– La hvile den i kjøleskap i minst 20 min
– Kjevle deigen tynt ut,
– Ha den i paiform
– Prikk den med en gaffel
– Forstekes ved 180°C i 15 min.
3 Ha alle ingrediensene til fyllet i en kasserolle:
Melk, fløte, egg, honning, sukker maisenna, salt og vanilje
– Rør sammen, og
– Kok opp under omrøring på middelsvarme, og
– La det småkoke i 3-5 min
4 Hell fyllet i den varme, forstekte paibunnen,
– Sett alt i stekeovnen, og stek i 12-15 min.,
Til kantene har satt seg,
Det skal fremdeles være litt bløtt/bevegelse i midten
5 Avkjøles helt på rist
Minst 2 timer
6 Rett før servering pisk krem, og
– Skjær i serverings biter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s