Nå er det 5. desember og hele 19 dager igjen til jul. Vi er tilbake fra Spania og vi skal nå kose oss skikkelig i adventstiden, for å komme i julestemning frem mot jul. Så da passer det godt å bake litt julekaker som vi kan ha til ettermiddagskaffen i dag, og på juleverkstedet på søndag. – Jeg håper du også koser deg skikkelig i denne flotte adventstiden. Har du bakt julekaker? Hvis ikke, prøv å bake disse Sjakkrutene. Dette er julekaker som de aller fleste liker.
Og husk, julekakene smaker best jul!

Ingredienser:
| 4 ½ dl | Hvetemel |
| 1½ dl | Sukker |
| 200 g | Margarin |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 2 ss | Kakao |
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 175˚C
- Ta fram flere stekebrett som dekkes med bakepapir
- Ha melet i bollen (spar litt til utbakingen)
- Tilsett sukker, og vaniljesukker
- Tilsett kaldt margarin skåret i terninger
- Kjør i foodprosessor til deigen henger sammen
- Pakk deigen inn i plast og
- La deigen hvile i kjøleskap i ca. 2 timer
- Del deigen i 2, og
- Bland 2 ss kakao. inn i den ene halvdelen
- Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser
- Legg en hvit og en brun pølse på hverandre, legg de fire pølsene inntil hverandre.Trykk lett sammen og
- Skjær i tynne skiver, som legges på stekebrett
- Stek kakene midt i ovnen i ca 10 minutter
- Avkjøles på rist

