16 Desember Snømannkjeks

Siden vi likte Glasurplettene til Baker Brun så godt, la jeg den oppskriften til grunn da jeg bakte snømeankjeks her forleden dag. Det er en grei deig å arbeide med, kjeksene smaker utrolig godt og det er veldig gøy å pynte kjeksen. I alle fall var det det når vi var to som gjorde det og vi hørte på julemusikk samtidig. Skikkelig adventsstemning, og om jeg skal si det selv, synes jeg kjeksene ble riktig så søte.

Snømennkjeks, kjeksene er bakt med samme oppskrift som Glasurpletter i Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". (Side 66-67). (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser 800 g Hvetemel 400 g Smør 400 g Melis 4 Egg 4 ts Vaniljesukker 4 ts Bakepulver Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels

Glasurpletter

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
  ca 40 God tid Middels
Snømennkjeks, kjeksene er bakt med samme oppskrift som Glasurpletter i Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". (Side 66-67). (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser 800 g Hvetemel 400 g Smør 400 g Melis 4 Egg 4 ts Vaniljesukker 4 ts Bakepulver Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels

Ingredienser:

800 g Hvetemel
400 g Smør
400 g Melis
4 Egg
4 ts Vaniljesukker
4 ts Bakepulver
   
  Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels
Snømennkjeks, kjeksene er bakt med samme oppskrift som Glasurpletter i Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". (Side 66-67). (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser 800 g Hvetemel 400 g Smør 400 g Melis 4 Egg 4 ts Vaniljesukker 4 ts Bakepulver Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels

Slik gjør du:

1 Bland alt sammen til en myk deig
2 Pakk deigen inn med plast, og sett den kjølig noen timer eller natten over
3 Del den i fire, og kjevle ut på melet bakebord
(ca. 2-3 mm tykk)
4 Stikk ut plettene i ønsket mønster
5 Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett
6 Stekes på 170 grader, midt i ovnen i ca 12-16 min.
7 Avkjøles på rist
8 Rør melis og vann til en litt tykkflytende glasur,
tilsett konditorfarge
9 Pynt med Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels , og
– Kos deg!
Snømennkjeks, kjeksene er bakt med samme oppskrift som Glasurpletter i Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". (Side 66-67). (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser 800 g Hvetemel 400 g Smør 400 g Melis 4 Egg 4 ts Vaniljesukker 4 ts Bakepulver Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Oppskriften er hentet fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», gjengitt med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s