Siden vi likte Glasurplettene til Baker Brun så godt, la jeg den oppskriften til grunn da jeg bakte snømeankjeks her forleden dag. Det er en grei deig å arbeide med, kjeksene smaker utrolig godt og det er veldig gøy å pynte kjeksen. I alle fall var det det når vi var to som gjorde det og vi hørte på julemusikk samtidig. Skikkelig adventsstemning, og om jeg skal si det selv, synes jeg kjeksene ble riktig så søte.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
ca 40 | God tid | Middels |

Ingredienser:
800 g | Hvetemel |
400 g | Smør |
400 g | Melis |
4 | Egg |
4 ts | Vaniljesukker |
4 ts | Bakepulver |
Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels |

Slik gjør du:
1 Bland alt sammen til en myk deig |
2 Pakk deigen inn med plast, og sett den kjølig noen timer eller natten over |
3 Del den i fire, og kjevle ut på melet bakebord (ca. 2-3 mm tykk) |
4 Stikk ut plettene i ønsket mønster |
5 Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett |
6 Stekes på 170 grader, midt i ovnen i ca 12-16 min. |
7 Avkjøles på rist |
8 Rør melis og vann til en litt tykkflytende glasur, tilsett konditorfarge |
9 Pynt med Melis, konditorfarge, nonstop, og skittels , og – Kos deg! |


Oppskriften er hentet fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», gjengitt med tillatelse fra Baker Brun