I går bakte jeg kransekakeknekk etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 102-103). Kransekake er jo bare så godt. Disse kransekakepinnene er et godt alternativ til å bake ei hel kransekake. Selv om en av oppskriftene til Baker Brun er ei kransekake – men den skal jeg bake en annen dag. Altså, kransekakeknekket er ganske enkelt å bake, selv om jeg praktes litt, siden deigen min ble litt for løs – og det kommer av at jeg hadde litt for mye eggehvite i. Siden deigen ble for løs, var det vanskelig å rulle deigen, til flotte stenger. De ble litt skjeve og skakke, men smakte likevel veldig godt. Det går mye bedre hvis man følger oppskriften til punkt og prikke.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
ca. 20 | 1 time (2 dager) | Middels |

Ingredienser:
500 g | Mandler (malte) |
500 g | melis |
4 | Eggehviter (store) |
Slik gjør du:
Dag 1: – Mal mandlene, og – Bland dem med to uvispete eggehviter – Elt deigen godt sammen (bruk kjøkken maskin) – La deigen hvile til neste dag |
Dag 2: – Sett stekeovnen på 170 grader, og – Legg bakepapir på 2 stekeplater – Stivpisk 2 eggehviter, og – Elt dem inn i deigen – Sprøyt eller rull til passe lengder – Stekes i ca. 15 min. |

Tips! Kransekakeknekk egner seg godt til frysing, de smaker enda bedre etter en tur i fryseren.


Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :
- Jeg fikk en utfordring for 2019
- Skal jeg ta utfordringen for 2019?
- Surdeig, Side 14-15
- Grovt havrebrød, side 18-19
- Grovt brød med sirup , side 20-21
- Kornbrød, side 22-23
- Grovt Surdeigbrød, side 24-25
- Rustikk loff, Side 26-27
- Frokostrundstykker, side 30-31
- Fletteloff, Side 34-35
- Hamburgerbrød, side 36-37
- Brytebrød, side 38-39
- Boller, side 40-44
- Skoleboller, side 40-44
- Havreboller, side 40-44
- Skillingsboller side 40-45
- Bladkrans, 40-45
- Bestemors Wienerbrød, side 48-49
- Franske boller, 50-51
- Fastelavnsboller, side 52-53
- Hvit dame, side 56-57
- Suksessmakroner, side 64-65
- Glasurpletter, side 66-67
- Mangomoussekake, side 68-69
- Ostekake med mandelbunn , side70-71
- Brownies, side 72-73
- Påskeharer, side 78-79
- Sjokoladekake, side 82-83
- Prinsessekake, side 84-85
- Bløtkake, side 86
- Mørk sjokoladekake, side 87
- Jordbærkake, side 88
- Sitronformkake, side 89
- Pizzabunn, side 90
- Krydderbrød, Side 91
- Focaccia, side 92
- Eplekake, side 94
- Eplemuffins, side 95
- Glutenfrie eplemuffins,side 96
- Ostehorn, side 97
- Lussekatter, side 98
- Kakemenn, side 99
- Kransekakeknekk, side 102-103
- Julebrød, side 104
- Kokosmakroner, side 105
Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)