17 Desember – Utfordringen 2019: Kransekakeknekk

I går bakte jeg kransekakeknekk etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 102-103).  Kransekake er jo bare så godt. Disse kransekakepinnene er et godt alternativ til å bake ei hel kransekake. Selv om en av oppskriftene til Baker Brun er ei kransekake – men den skal jeg bake en annen dag. Altså, kransekakeknekket er ganske enkelt å bake, selv om jeg praktes litt, siden deigen min ble litt for løs – og det kommer av at jeg hadde litt for mye eggehvite i. Siden deigen ble for løs, var det vanskelig å rulle deigen, til flotte stenger. De ble litt skjeve og skakke, men smakte likevel veldig godt. Det går mye bedre hvis man følger oppskriften til punkt og prikke.

Kransekakeknekk etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 102-103» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 4 Eggehviter (store)
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 ca. 201 time (2 dager)Middels
Kransekakeknekk etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 102-103» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 4 Eggehviter (store)

Ingredienser:

500 gMandler (malte)
500 gmelis
4Eggehviter (store)

Slik gjør du:

Dag 1:
– Mal mandlene, og
– Bland dem med to uvispete eggehviter
– Elt deigen godt sammen (bruk kjøkken maskin)
– La deigen hvile til neste dag
Dag 2:
– Sett stekeovnen på 170 grader, og
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Stivpisk 2 eggehviter, og
– Elt dem inn i deigen
– Sprøyt eller rull til passe lengder
– Stekes i ca. 15 min.
Kransekakeknekk etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 102-103» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 4 Eggehviter (store)

Tips! Kransekakeknekk egner seg godt til frysing, de smaker enda bedre etter en tur i fryseren.

Kransekakeknekk etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst, s. 102-103» (gjengitt med tillatelse fra Baker Brun) Ingredienser: 500 g Mandler (malte) 500 g melis 4 Eggehviter (store)
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (med tillatelse fra Baker Brun)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s