Vi hadde en kinesisk utvekslingsstudent, Lilly, for mange år siden. Hun lærte oss blant annet å lage Sprøstekt And. En av mine favoritter, er den sprøstekte anden pakket inn i kinesiske pannekaker, sammen med litt vårløk og plommesaus. En utrolig enkel rett, men skikkelig god. Lilly (den kinesiske utvekslingsstudenten), laget blant annet denne retten da vi feiret det Kinesiske nyttåret. Hun hevdet at sprøstekt and i pannekaker, og mooncakes, var absolutt nødvendig på den dagen. Siden den gang har vi ofte feiret kinesisk nyttår. Ja, nesten hvert eneste år., dog på forskjellige måter. Stedene, menyene og gjestene har vært litt forskjellig, men sprøstekt and har så og si alltid vært med på menyen. Lørdag 25. Januar – altså om ei ukes tid – er det igjen kinesisk nyttår. And står i alle fall på min meny – den dagen. Det tar litt tid å steke anden, men den klarer seg helt fint alene i stekeovnen. Så er det bare å trekke den fra hverandre, pakke den inn i pannekaker, og spise. NAM!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
2200 g | And (hel, rå) |
Salt | |
Four-spice | |
Ingefær |
Tilbehør:
Kinesiske pannekaker | |
Vårløk (finsnittet) | |
Plommesaus |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 170 grader |
2 Gni anden inn med salt og krydder (både på innsiden og utsiden) |
3 Legg Anden i en ildfast form, og – Sett den i stekeovnen – Se på den med jevne mellomrom, og – Bruk en skje og øs over eventuelt fett som samler seg i forma ( det får skinnet til å bli skikkelig sprøtt) – Etter to- tre timer er anden ferdig Ferdig når kjøttet slipper beinet |
4 Ta ut anden, og la den avkjøle seg litt – Bruk to gafler og trekk kjøttet av beinene |

5 Serveres med kinesiske pannekaker, vårløk og plommesaus |
