Rømmegrøt er skikkelig godt, men det er veldig kraftig kost. Hvis du ønsker en lettere variant av rømmegrøten, kan du gjøre som meg – kok den på lettrømme! bare prøv – det er et skikkelig godt alternativ hvis du synes den tradisjonelle rømmegrøten blir litt vel kraftig.
Hvis du heller ønsker den tradisjonelle versjonen av rømmegrøt – trykk HER, for oppskrift.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 15 min. | Enkel |
Ingredienser:
5 dl | Rømme (lett) |
2 dl | Hvetemel |
5 dl | Melk (skummet eller lett) |
1 ts | Salt |
Slik gjør du:
1 La rømme koke under lokk i ca. 2 minutter – Dryss melet, NB! Rør hele tiden. |
2. Spe med melken mens du rører, og – Rør godt – Til grøten er jevn og passe tykk – La grøten småkoke i 3- 5 min. – Smak til med salt like før servering. |
Tips! Hvis det er vanskelig å røre ut melet i rømmen, kan du bruke en stavmikser for å få grøten helt glatt.

3. Server med sukker, kanel, og eventuelt smør |

NB! Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne. Spe da med mer melk til passe konsistens.