Dekorativt og godt hvitløk- og basilikumbrød

Flettet hvitløk- og basilikumbrød er dekorativt og utrolig godt til det aller meste.

Flettet hvitløk- og basilikumbrød Ingredienser: 1 pk Gjær ½ dl Vann (fingervarmt) ½ ts Sukker 600 g Hvetemel ½ ts Salt 50 g Smør 4 dl Melk (skummet/lett) Fyll og topping: 100 g Smør (mykt) ½ bunt Basilikum (fersk) 4 fedd Hvitløk 1 Egg (sammenpisket)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød3 timerEnkel / middels

Ingredienser:

1 pkGjær
½ dlVann (fingervarmt)
½ tsSukker
600 gHvetemel
½ tsSalt
50 gSmør
4 dlMelk (skummet/lett)

Fyll og topping:

100 gSmør (mykt)
½ buntBasilikum (fersk)
4 feddHvitløk
1Egg (sammenpisket)

Slik gjør du:

1 Smuldre gjæren i det fingervarme vannet,
– Tilsett sukker og 1 ss av hvetemelet,
– Rør godt
– Dekk bollen med plast å la den stå
Til den begynner å boble
2 Smelt smøret,
– Ha i melken og
– Varm til det er fingervarmt
3 Hell melkeblandingen i gjærblandingen,
– Tilsett hvetemelet (unntatt 2 ss) og salt
– Elt godt sammen (7-10 min.)
– Strø resten av hvetemelet over
– Dekk bollen med plast, og
– La det heve i c 45. min. til dobbel størrelse
4 Lag Fyllet:
– Finhakk hvitløk og basilikum, og
– Bland det inn i smøret
5 Hell deigen ut på et bakebord,
– Kjevle det ut til et rektangel
(ca. 55 x 35 cm)
– Smør på fyllet

– Rull den sammen til en lang rull
– Del rullen i 2
– Del hver av rullene i 2 på langs
det er nå 4, halve ruller

Tvinn 2 og to halve ruller sammen
(det er nå to hele ruller)
– Legg rullene på ei bakepapirkledd stekeplate
– La dem etterheve i ca. 30 min.

6 Sett stekeovnen på 200 grader
7 Pensle brødene med egg, Og
– Stek em i 20-25 min.
Flettet hvitløk- og basilikumbrød Ingredienser: 1 pk Gjær ½ dl Vann (fingervarmt) ½ ts Sukker 600 g Hvetemel ½ ts Salt 50 g Smør 4 dl Melk (skummet/lett) Fyll og topping: 100 g Smør (mykt) ½ bunt Basilikum (fersk) 4 fedd Hvitløk 1 Egg (sammenpisket)

8 Avkjøles på rist
Flettet hvitløk- og basilikumbrød Ingredienser: 1 pk Gjær ½ dl Vann (fingervarmt) ½ ts Sukker 600 g Hvetemel ½ ts Salt 50 g Smør 4 dl Melk (skummet/lett) Fyll og topping: 100 g Smør (mykt) ½ bunt Basilikum (fersk) 4 fedd Hvitløk 1 Egg (sammenpisket)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s