Vi pusser opp badet, og baker utrolig godt maisbrød

Jeg er så glad, for nå blir det endelig et ett nytt bad på oss. Det er ikke å legge under en stol at det nå begynner å bli en god stund siden vi rev ut den gamle baderomsinnredningen, hakket opp gulvet, og slo sammen en liten gang, badet og toalettet, så vi kunne få et stort og nytt bad. Så var det som om lufta gikk litt ut av oss – men nå er vi igang igjen! Vi har flyttet døra, det er lagt på plater på vegger og gulv. Det har vært litt stillstand også etter platene ble lagt på, for vi venter på rørlegger. Men nå er det like før rørleggeren kommer, og gjett om jeg gleder meg til badet blir ferdig!

For å hoppe rett til oppskriften på maisbrød – trykk HER

20200308 - vi pusser opp badet og nå venter vi på rørlegger.

Maisbrød med lønnesirup

Maisbrød med sirupstopping, utrolig godt, og passer godt sammen med de fleste supper, gryteretter og texmex retter.

Maisbrød med sirupstopping Ingredienser: 200 g Maismel (fint, eller gul polenta) 150 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ½ ts Hvitløkssalt 3 dl Kulturmek 2 dl Melk (H- melk) 1 Egg 2 ss Smør 75 g smør Smør ½ dl Sirup

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-6 enkel

Ingredienser:

200 gMaismel (fint, eller gul polenta)
150 gHvetemel
2 tsBakepulver
1 ½ tsHvitløkssalt
3 dlKulturmek
2 dlMelk (H- melk)
1Egg
2 ssSmør

Topping:

75 g smørSmør
½ dlSirup
Maisbrød med sirupstopping Ingredienser: 200 g Maismel (fint, eller gul polenta) 150 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ½ ts Hvitløkssalt 3 dl Kulturmek 2 dl Melk (H- melk) 1 Egg 2 ss Smør 75 g smør Smør ½ dl Sirup

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader
– Bland sammen melk og egg
2 Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, og,
– Bland godt
– Rør inn melkebalndingen
– Rør raskt sammen
3 Sett en ildfast panne eller form på komfyren
– Smelt 2 ss smør
– Rør litt på panna slik at smøret renner utover
– Fordel deigen jevnt utover i panna
– Sett den i ovnen og
– Stek i 15 min.
4 Lag toppingen:
– Smelt smør og sirup til det er gyllent
5 Når mais brødet er ferdig stekt,
– Hell toppingen over,
– Sett panna tilbake i ovnen
– La det steke i ca. 1 min
6 Serveres varm
Maisbrød med sirupstopping Ingredienser: 200 g Maismel (fint, eller gul polenta) 150 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ½ ts Hvitløkssalt 3 dl Kulturmek 2 dl Melk (H- melk) 1 Egg 2 ss Smør 75 g smør Smør ½ dl Sirup

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s