Luksussalat med laks, reker og ishavskaviar

Dette er en salat med masse godt i. Den er virkelig god, og kan serveres som en forrett i et middagselskap. Den kan også spises som en hovedrett, gjerne sammen med brød (Farmors myke loff).

Salat med laks Ingredienser: Blandet salat Gulrot (kokt eller rå) Agurk Cherry tomater Egg (kokte) Laks Reker Rogn / ishavskaviar Dressing 2 dl Rømme 2 ss Majones 1 ts Sennep ½ ts Søt chilisaus 2 ss Rødløk (finhakket) 2 ss Dill (finhakket) 2 ts Sitronskall (finraspet) Salt, pepper, sitronsaft

Ingredienser:

 Blandet salat
 Gulrot (kokt eller rå)
 Agurk
 Cherry tomater
 Egg (kokte)
 Laks (kokt eller stekt)
 Reker
 Rogn fra ishavsrøye/lodderogn

TIPS! Du kan bruke rester av laks i denne salaten, eller du kan koke og avkjøle laksen

Dressing:

2 dlRømme
2 ssMajones
1 tsSennep
½ tsSøt chilisaus
2 ssRødløk (finhakket)
2 ssDill (finhakket)
2 tsSitronskall (finraspet)
 Salt, pepper, sitronsaft
Salat med laks Ingredienser: Blandet salat Gulrot (kokt eller rå) Agurk Cherry tomater Egg (kokte) Laks Reker Rogn / ishavskaviar Dressing 2 dl Rømme 2 ss Majones 1 ts Sennep ½ ts Søt chilisaus 2 ss Rødløk (finhakket) 2 ss Dill (finhakket) 2 ts Sitronskall (finraspet) Salt, pepper, sitronsaft
Salat med laks og Farmors myke loff

Slik gjør du:

 1 Bland sammen dressingen:
Rømme
Majones
Sennep
Søt chilisaus
Rødløk (finhakket)
Dill (finhakket)
Sitronskall (finraspet)
– Smakt til med salt og pepper
– Bland inn rekene
2 Kok eggene harde  
ca. 10 min.
– Skrell dem, og
– Del dem i båter
3 Rens og vask gulroten
– Rasp den
Eller kok den og skjær den i skiver
4 Del cherry tomatene i to eller fire
5 Legg laks, salat, tomat, agurk og gulrot pent på fat
– Legg på litt dressing med reker
– Pynt med egg og ishavskaviar
6 Serveres sammen med brød – Farmors myke loff

Tilbehør:

Salat med laks Ingredienser: Blandet salat Gulrot (kokt eller rå) Agurk Cherry tomater Egg (kokte) Laks Reker Rogn / ishavskaviar Dressing 2 dl Rømme 2 ss Majones 1 ts Sennep ½ ts Søt chilisaus 2 ss Rødløk (finhakket) 2 ss Dill (finhakket) 2 ts Sitronskall (finraspet) Salt, pepper, sitronsaft
Salat med laks og Farmors myke loff

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s