Nå er det snart 17 mai, 17-mai kake og utkast til program for den store dagen

I morgen er det 17-mai, og jeg kjenner det allerede at i år blir det en ganske rar og annerledes 17-mai. – Ingen barnetog, folketog eller russetog, ingen 17.-mai lunsj med familien, eller andre 17-mai aktiviteter som vi bruker å gjøre. Det blir nok heller ingen slitne bein eller gnagsår når dagen er omme. Triste saker!

For å hoppe rett til oppskriften på 17-maikake, TRYKK HER

17-mai-kaka fra 2019

Da jeg var barn tror jeg 17-mai, var bedre enn både julaften og bursdag. Ja, i alle fall på lik linje med dem. Jeg synes synd på alle barn, som verken får gå i tog eller feire en skikkelig tradisjonell 17-mai i år. Likevel får vi vel gjøre så godt vi kan for å markere denne store dagen. Så i år har jeg begynt å lage mitt eget 17-mai program, for oss tre som skal feire denne dagen sammen:

Kl. 8.00 Heising av eget flagget, og
– Liten «17.mai-tale»
– Allsang nasjonalsangen
Kl. 8.30 17-mai frokost med «oss»
Kl. 10.30Tog fra ytterdøra, rundt flaggstanga og tilbake
Kl. 13.00Nasjonalsangen (nasjonal avsynging)
Kl. 13.3017.mai lunsj
Kl. 17.0017-mai kaffe
Kl. 20.00Flagget fires
Kl. 20.30Film med snack

Fjorårets 17-maikake, TRYKK HER

Her kommer oppskriften på fjorårets 17-mai kake. Jeg bruker min farmors oppskrift på bløtkakebunn. Den er enkel å lage og blir like vellykket hver eneste gang. Du kan fylle den med hva du vil, men denne gangen laget jeg syltetøy av skogsbær som jeg blandet med krem, for jeg ønsket en rosa/rød farge på kremen i midten.

PorsjonerTid Vanskelighetsgrad
1 kakebunn     Enkel/middels
Favorittkake med tente bursdagslys Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Bløtkakebunnen ferdig stekt

Ingredienser:

2 Egg
180 g Sukker
125 g Hvetemel
1 ½  ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
1 dl   Vann (kokende)
Favorittkake  - Bløtkake
Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Husk å dynke bløtkaka godt! Jeg liker aller best å dynke den med melk.

Fyll:

3 dl Fløte
4 ssSyltetøy
2 Bananer
Melk til dynking
Marsipan, konditorfarger
Favorittkake - Bløtkake Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Fyll kakebunnen med det du liker best
Favorittkake  - Bløtkake Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Nederste kakebunn nesten ferdig, bare litt mer rosa krem over for å jevne ut.

Slik gjør du:

1 Pisk egg og sukker til eggedosis
2 Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
3 Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver
Bruk slikkepott
(ikke slå ut lufta som er rørt inn)
4 Ha i smurt form 20/22 cm
5 Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter
6 Avkjøl kakebunnen på rist
 
Montering:
7 Del kakebunnen i 2 eller 3
8 Pisk fløten til krem
– Tilsett litt sukker ved behov
9 Dynk bunnen godt med melk
– Rør sammen syltetøy og litt krem
– Spre kremen utover bunnen
– Skjær opp banan og legg på
– Legg på litt mer krem
10 Dynk det øverste laget og
– Legg det på
11 Dynk og fordel resten av kremen over,
og rundt på sidene
12 Farg marsipanen
– Kjevle den røde marsipanen tynt
– Legg på rødt marsipanlokk
– Kjevle den hvite marsipanen tynt
– Skjær ut et kors
– Legg på korset
– Kjevle den blå marsipanen tynt
– Skjær ut et kors,
NB! smalere enn det hvite
– Legg korset over det blå
– Hvis du ikke har vært helt heldig nederst,
kan du legge ei 17-maisløyfe langs kanten
Favorittkake - Bløtkake Ingredienser 2 Egg 180 g Sukker 125 g Hvetemel 1 ½ ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 1 dl Kokende vann
Klar til marsipan trekk
Ferdig kake, klar til å pynte opp kaffebordet,

Tips! Du kan fylle kaka med det du har mest lyst på, f.eks passer jordbær og blåbær sammen med hvit krem fint til 17-mai.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s