Bak en Pavlova til 17. mai ?

Pavlova må jo bare være en ultimate 17. mai kaka. lag bunnen og vaniljekremen dagen før – så gjenstår bare pyntingen til selve dagen! Så ikke bare god, men praktisk også!

17.-mai Pavlova   Ingredienser:  BUNN:  4	Eggehviter  250 g	Sukker 2 ts	Vaniljesukker 2 ts	Maizenamel 1 ts	Hvitvinseddik ½ ts	Salt  Vaniljekrem: 5 dl	Melk 4	Eggeplommer 75 g	Sukker 50 g	Maizena 2 ts	Vaniljesukker  (eller ½ Vaniljestang)  Pynt: 1 porsjon	Vaniljekrem  3 dl	Kremfløte 1 pk	Jordbær 1 pk	Bringebær 1 pk	Jordbær

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 1 kake 120 min. Enkel /middels

Ingredienser:

4Eggehviter  
250 gSukker
2 tsVaniljesukker
2 tsMaizenamel
1 tsHvitvinseddik
½ tsSalt

Vaniljekrem:

5 dlMelk
4Eggeplommer
75 gSukker
50 gMaizena
2 tsVaniljesukker (eller ½ Vaniljestang)

Pynt:

1 porsjonVaniljekrem
3 dlKremfløte
1 pkJordbær
1 pkBringebær
1 pkJordbær
17.-mai Pavlova   Ingredienser:  BUNN:  4	Eggehviter  250 g	Sukker 2 ts	Vaniljesukker 2 ts	Maizenamel 1 ts	Hvitvinseddik ½ ts	Salt  Vaniljekrem: 5 dl	Melk 4	Eggeplommer 75 g	Sukker 50 g	Maizena 2 ts	Vaniljesukker  (eller ½ Vaniljestang)  Pynt: 1 porsjon	Vaniljekrem  3 dl	Kremfløte 1 pk	Jordbær 1 pk	Bringebær 1 pk	Jordbær

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 250°C
– Legg bakepapir på ei stekeplate
2 Del eggene
– Ha eggeplommene i en bolle
(de skal brukes i vaniljekremen)
– Ha eggehvitene i en bakebolle, og
– Pisk dem på middels hastighet
– Tilsett sukkeret litt etter litt, når eggehvitene begynner å bli luftig
– Pisk til eggehvitene er stive, og holder formen
3 Vend inn Maisenna, eddik og salt
Bruk slikkepott
4 Fordel eggehvitene jevnt utover stekeplata
litt mindre enn det kakefatet du tenker å benytte
5 Sett den i ovnen, OG
– SENK temperaturen til 100°C, og
– Stek i ca. 60 min.
6 Avkjøles
7 Lag vaniljekremen:
 – Rør sammen egg, maisenna, sukker og eventuelt vaniljesukker
– Hvis du bruker vaniljestang, splitt denne i to og ta ut frøene
– Melk (og vaniljestang m/frø) kokes opp
– Hell litt og litt av melken i eggeblandingen mens du rører
Vær forsiktig så eggeplommene ikke koagulerer
– Hell alt tilbake i kasserollen, og
– Rør til den tykner
– Hell kremen i en avlang form, og
– Ha over plast (helt ned til kremen)
-Settes i kjøleskap til avkjøling
 8 Montering:
– Legg Pavlovabunnen på på serveringsfatet
– Pisk kremfløten til krem
– Pisk opp Vaniljekremen
– Fordel vaniljekremen jevnt utover pavlovaen
– For del så kremen jevnt utover
– Legg på bærene i flaggmønster
17.-mai Pavlova   Ingredienser:  BUNN:  4	Eggehviter  250 g	Sukker 2 ts	Vaniljesukker 2 ts	Maizenamel 1 ts	Hvitvinseddik ½ ts	Salt  Vaniljekrem: 5 dl	Melk 4	Eggeplommer 75 g	Sukker 50 g	Maizena 2 ts	Vaniljesukker  (eller ½ Vaniljestang)  Pynt: 1 porsjon	Vaniljekrem  3 dl	Kremfløte 1 pk	Jordbær 1 pk	Bringebær 1 pk	Jordbær

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s