GRATULERER MED DAGEN !
For å hoppe rett til oppskriften på røde sjokolademuffins – trykk HER

Hvordan skal du tilbringe dagen? Vanligvis feirer jeg dagen med flaggheising klokken 8, etterfulgt av frokost, før vi drar ned til byen og ser på tog. Så er det stor familielunsj, før russetog og selskap på kvelden. I år blir det noe annerledes. Likevel er det vel viktig å feire dagen. Så i år var vi tre, som heiste flagget, sang nasjonalsangen og holdt 17 mai -tale, og gikk i tog med mer. Men det ble en skikkelig hyggelig 17-mai – med sikkert mange nye aktiviteter, som helt sikkert vil utvikle seg til nye tradisjoner!

Røde sjokolade muffins til 17. mai

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12 muffins | 90 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 90 g | Smør |
| 1 ¾ dl | Sukker |
| 1 | Egg |
| 2 ½ dl | Hvetemel |
| ¾ ss | Kakaopulver |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| ½ ts | Bakepulver |
| ½ ts | Natron |
| 1 ¼ dl | Yoghurt (naturell) |
| 2 ts | Pastafarge |
Fyll og topping:
| 125 g | Kremost (Naturell) |
| ½ dl | Melis |
| ½ ts | Vaniljesukker |
| ½ ts | Sitronsaft (presset) |
| 1 dl | Kremfløte |
| Blåbær og bringbær |
Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 180 grader, – Sett muffinsformene på en stekeplate |
| 2 Pisk smør og sukker hvitt |
| 3 Tilsett egget, og – Pisk til røra blir glatt |
| 4 Rør inn de tørre ingrediensene, (mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker, natron) Til det blir en jevn deig |
| 5 Rør inn yoghurt og pastafarge Så røra blir rød |

| 6 Ha røra i muffinsformene, og – Sett i stekeovnen, og – La dem steke i 15-20 min. |
| 7 Avkjøles på rist |
| 8 Lag frostingen: – Pisk kremfløten sammen med melis og vaniljesukker til en lett krem, – Rør inn kremost og sitronsaft – Rør til alt er blandet |
| 9 Sprøyt kremosttoppingen på cupmuffinsen, og – Pynt med blåbær og eventuelt bringebær |

Så gratulerer med dagen til dere alle, jeg håper dere får en riktig flott dag!
