Oppskriften er basert på Nonna Ursula sin, men noen forenklinger og justeringer er gjort. Nonna brukte blant annet hvitvin og kyllinglever i sin pastasaus. Det er noe av det jeg har tatt ut. Jeg har blant annet erstattet hvitvinen med buljong og vann. Uansett, Tagliatelle med kylling- og sjampinjongsaus er så godt at man kan spise det så vel til lunsj som middag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20 min. | Enkel |
Ingredienser:
400 – 500 g | Tagliatelle (eller annen pasta) |
2 | Kyllingbryst |
1 ss | Olivenolje |
1 ss | Smør |
2 skiver | Bacon (hakket) |
350 g | Sjampinjonger (skivet) |
1 | Buljongterning (grønnsak/kylling) |
1 dl | Melk |
2 dl | Kremfløte |
¼ | Purreløk (skivet) |
50 g | Parmesan |
1 ss | Persille (hakket) |
Salt, pepper |
Tips! Nonna Ursula brukte hvitvin i sin saus – så hvis du vil kan du bytte ut 1 dl vann og 1 buljongterning med 1 dl tørr hvitvin

Slik gjør du:
1 Rasp parmesanen – Rens sjampinjongen og – Skjær den i skiver – Skjær purren i skiver – Hakk baconet – Fjern eventuelt fett fra kyllingen – Skjær den i tynne skiver |
2 Ha vann og salt i en kasserolle, – Kok opp og – Tilsett pastaen, – Rør rundt, og – Kok den så vidt «al dente» – Hell av vannet |
3 Varm oljen/smøret i en middels varm panne, og – Stek kyllingbitene til de er så vidt/ nesten gjennomstekte – Ta kyllingen ut fra pannen – Legg i baconet, og – Stek det sprøtt – Ta ut baconet, men la fettet være igjen i panna – Ha i sjampinjongen – La den surre til den er blitt myk og gylden – Tilsett purren, og – La det surre litt til – Ha baconet tilbake i panna – Ha i buljongterningen, melken og fløten – Kok opp – Tilsett parmesanen, og – La det småkoke i 2-3 min. – Tilsett den stekte kyllingen, og – La den surre med i 1-2 min. – Smak til med salt og pepper – Tilsett persillen |
4 Hell vannet av pastaen når den er «al dente», og – Hell den i en serveringsskål – Bland inn sausen i den varme nykokte pastaen Bruk to gafler og løft spagettien opp og rundt Så all spagettien er godt dekket med saus |
5 Serveres straks! |
