Lunsjfavoritt – Tagliatelle med kylling- og sjampinjongsaus

Oppskriften er basert på Nonna Ursula sin, men noen forenklinger og justeringer er gjort. Nonna brukte blant annet hvitvin og kyllinglever i sin pastasaus. Det er noe av det jeg har tatt ut. Jeg har blant annet erstattet hvitvinen med buljong og vann. Uansett, Tagliatelle med kylling- og sjampinjongsaus er så godt at man kan spise det så vel til lunsj som middag.

Tagliatelle med kylling- og sjampinjongsaus   Ingredienser:  400 – 500 g	Tagliatelle (eller annen pasta) 2	Kyllingbryst 1 ss	Olivenolje 1 ss	Smør  2 skiver 	Bacon (hakket) 350 g	Sjampinjonger (skivet) 1	Buljongterning (grønnsak/kylling) 1 dl	Melk  2 dl	Kremfløte ¼ 	Purreløk (skivet) 50 g	Parmesan 1 ss	Persille (hakket) 	Salt, pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420 min.Enkel

Ingredienser:

400 – 500 gTagliatelle (eller annen pasta)
2Kyllingbryst
1 ssOlivenolje
1 ssSmør
2 skiverBacon (hakket)
350 gSjampinjonger (skivet)
1Buljongterning (grønnsak/kylling)
1 dlMelk
2 dlKremfløte
¼Purreløk (skivet)
50 gParmesan
1 ssPersille (hakket)
 Salt, pepper

Tips! Nonna Ursula brukte hvitvin i sin saus – så hvis du vil kan du bytte ut 1 dl vann og 1 buljongterning med 1 dl tørr hvitvin

Tagliatelle med kylling- og sjampinjongsaus   Ingredienser:  400 – 500 g	Tagliatelle (eller annen pasta) 2	Kyllingbryst 1 ss	Olivenolje 1 ss	Smør  2 skiver 	Bacon (hakket) 350 g	Sjampinjonger (skivet) 1	Buljongterning (grønnsak/kylling) 1 dl	Melk  2 dl	Kremfløte ¼ 	Purreløk (skivet) 50 g	Parmesan 1 ss	Persille (hakket) 	Salt, pepper

Slik gjør du:

1 Rasp parmesanen
– Rens sjampinjongen og
– Skjær den i skiver
– Skjær purren i skiver
– Hakk baconet
– Fjern eventuelt fett fra kyllingen
– Skjær den i tynne skiver
2 Ha vann og salt i en kasserolle,
– Kok opp og
– Tilsett pastaen,
– Rør rundt, og
– Kok den så vidt «al dente»
– Hell av vannet
3 Varm oljen/smøret i en middels varm panne, og
– Stek kyllingbitene til de er så vidt/ nesten gjennomstekte
– Ta kyllingen ut fra pannen
– Legg i baconet, og
– Stek  det sprøtt
– Ta ut baconet, men la fettet være igjen i panna
– Ha i sjampinjongen
– La den surre til den er blitt myk og gylden
– Tilsett purren, og
– La det surre litt til
– Ha baconet tilbake i panna
– Ha i buljongterningen, melken og fløten
– Kok opp
– Tilsett parmesanen, og
– La det småkoke i 2-3 min.
– Tilsett den stekte kyllingen, og
– La den surre med i 1-2 min.
– Smak til med salt og pepper
– Tilsett persillen
4 Hell vannet av pastaen når den er «al dente», og
– Hell den i en serveringsskål
– Bland inn sausen i den varme nykokte pastaen
Bruk to gafler og løft spagettien opp og rundt
Så all spagettien er godt dekket med saus
5 Serveres straks!

Tagliatelle med kylling- og sjampinjongsaus   Ingredienser:  400 – 500 g	Tagliatelle (eller annen pasta) 2	Kyllingbryst 1 ss	Olivenolje 1 ss	Smør  2 skiver 	Bacon (hakket) 350 g	Sjampinjonger (skivet) 1	Buljongterning (grønnsak/kylling) 1 dl	Melk  2 dl	Kremfløte ¼ 	Purreløk (skivet) 50 g	Parmesan 1 ss	Persille (hakket) 	Salt, pepper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s