St. Hans dagen og hva passer det vel bedre enn med rømmegrøt til middag?

I dag er det midtsommerdagen – dagen etter St.Hans aften. Her har vi fremdeles skikkelig sommervær. Ja. i alle fall varme. Hva passer bedre enn å markere denne flotte dagen med rømmegrøt og spekemat med potetsalat som grøtpinne. NAM!

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4 15 min. Enkel

Ingredienser:

5 dl  Seterrømme 
2 dl  Hvetemel
5 dl  H-melk
1 tsSalt
Rømmegrøt Ingredienser 5 dl 5 dl Seterrømme 2 dl 2 dl hvetemel 5 dl 5 dl Hel Tinemelk 1 ts salt

Slik gjør du:

1 La rømme koke under lokk i ca. 2 minutter
– Dryss i halvparten av melet,
NB! Rør hele tiden.  
2 Når det begynner å piple frem smør,
– Bruk en spiseskje for å ta ut smøret
– Hold smøret varmt til servering
3. Dryss i resten av melet, og
– Rør godt
– Spe med melken mens du rører, og
– Til grøten er jevn og passe tykk
– Smak til med salt like før servering.

Tips! Hvis det er vanskelig å røre ut melet i rømmen, kan du bruke en stavmikser for å få grøten helt glatt.

4. Server med sukker, kanel, det varme smøret, og
– Gjerne med et fat spekemat som grøtpinne

NB! Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne. Spe da med mer melk til passe konsistens.

Rømmegrøt Ingredienser 5 dl 5 dl Seterrømme 2 dl 2 dl hvetemel 5 dl 5 dl Hel Tinemelk 1 ts salt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s