Middagstips – Laks i rømmesaus med appelsin og granateple

Laks i rømmesaus med appelsin og granateple er en litt endret versjon fra en oppskrift, som jeg fant i en reklame fra Salma Laks. Jeg falt pladask for bildet av retten, ble skikkelig inspirert, gikk hjem og og endte til slutt opp med denne retten. Det er ikke helt den samme som den originale – men denne er skikkelig fargerik og ikke minst god!

Hvis du heller vi lage originaloppskriften fra Salma – Trykk HER

Laks i rømmesaus med appelsin og granateple Ingredienser: Ca. 400-500 g Laksefileter (uten skinn og bein) 1 bx Rømme 1 Appelsin (saft) ½ Sitron (saft) 1 ½ ss Honning 3 ss Soyasaus ¼ Chili (rød) 2 Vårløk Topping: 1 Appelsin (skivet) 1 Granateple (frø) Gressløk/vårløk

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel
Laks i rømmesaus med appelsin og granateple Ingredienser: Ca. 400-500 g Laksefileter (uten skinn og bein) 1 bx Rømme 1 Appelsin (saft) ½ Sitron (saft) 1 ½ ss Honning 3 ss Soyasaus ¼ Chili (rød) 2 Vårløk Topping: 1 Appelsin (skivet) 1 Granateple (frø) Gressløk/vårløk

Ingredienser:

Ca. 400-500 gLaksefileter (uten skinn og bein)
1 bxRømme (lett)
1Appelsin (saft)
½Sitron (saft)
1 ½ ssHonning
3 ssSoyasaus
¼Chili (rød)
2Vårløk/gressløk

Topping:

1Appelsin (skivet)
1Granateple (frø)
 Gressløk/vårløk

Laks i rømmesaus med appelsin og granateple Ingredienser: Ca. 400-500 g Laksefileter (uten skinn og bein) 1 bx Rømme 1 Appelsin (saft) ½ Sitron (saft) 1 ½ ss Honning 3 ss Soyasaus ¼ Chili (rød) 2 Vårløk Topping: 1 Appelsin (skivet) 1 Granateple (frø) Gressløk/vårløk

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 150 grader
2 Rens laksen så filetene blir skinn- og beinfrie
3 Lag rømmesausen;
– Ha rømmen i en bolle
– Tilsett honning og soyasaus
– Press appelsinen og sitronen
– Rør det inn i rømmesausen
– Finhakk chili og vårløk
– Rør det inn i rømmesausen
4 Hel rømmesausen i en ildfast form
– Legg i fisken
– Settes i ovnen og
– Bakes i 10-15 min.
Til laksen er ferdig
Laks i rømmesaus med appelsin og granateple Ingredienser: Ca. 400-500 g Laksefileter (uten skinn og bein) 1 bx Rømme 1 Appelsin (saft) ½ Sitron (saft) 1 ½ ss Honning 3 ss Soyasaus ¼ Chili (rød) 2 Vårløk Topping: 1 Appelsin (skivet) 1 Granateple (frø) Gressløk/vårløk
1 Hel rømmesausen i en ildfast form 2 Legg i fisken 3 Settes i ovnen (150 grader)

5 Mens fisken steker:
– Rens en appelsin og skjær skiver
– Rens et granateple
– Skjær vårløken i strimler
6 Ta fiske ut av oven når den er ferdig stekt,
– Topp fisken med appelsinskiver
– Strø over granateple frø og vårløk strimler
7 Serveres sammen med ris og soyasaus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s