«En stjerne i natten» av Marian Keyes og saftige brownies med kokos- og sjokoladetopping

Jeg ble skikkelig glad da jeg fant en Marian Keyes bok, som jeg ikke har lest enda, da jeg var en kjapp tur innom bokhandleren her rett før sommeren. Jeg bare elsker bøkene henns, og det var med stor glede jeg begynte å lese «En stjerne i natten» av Marian Keyes. Med fare for å foregripe begivenhetene, så må jeg innrømme at denne boka overrasket meg, og ikke på noen god måte – både når det gjelder stil og tema. Jeg er fremdeles, altså når jeg begynner å skrive denne anmeldelsen, veldig usikker på hva jeg egentlig skal si om denne boka.

For å hoppe rett til oppskriften på Brownies med kokos- og sjokoladetopping – trykk HER

Keyes, Marian, (2011) «En stjerne i natten» Cappelen DAMM og Brownies med kokos- og sjokoladetopping Ingredienser: 160 g Hvetemel 5 ss Kakao 225 g Smør 2 ts Kaffepulver 120 g Brunsukker 200 g Sukker (hvitt) 5 Egg 2 ts Vaniljesukker Kokostopping: 180 g Kondensertmelk (søt) 1 ts Vaniljesukker ¼ ts Salt 400 g Kokos 220 g Melis Sjokoladetopping: 220 g Sjokolade (mørk) 1 ts Sirup (hvit) eller glukose 115 g Smør

«En stjerne i natten» handler om beboerne i Star Street 66, i Dublin. Noe eller noen kikker ned på dem og overvåker dem. Men hva eller hvem dette “noe” er, ja, si det! – Det vet vi egentlig ikke. Hvem er det da, som bor i denne blokka som “noe” overvåker, og hva er det egentlig som skjer? Maeve og Matt virker lykkelige, men bak fasaden er det en mørk og trist hemmelighet. Katie og Conal har et virkelig rart forhold. I første etasje er gartneren Fionn, som trives bedre sammen med blomster og grønsaker enn med mennesker. Problemet er at han har utrolig til dametekke. Etterhvert får han også sitt eget TV-show, noe som ikke gjør saken bedre. Lydia bor sammen med to Polakker, som hun ikke kan fordra. Den følelsen er faktisk gjensidig. Polakkene synes hun er ubehagelig, frekk og rotete. Jemima bor sammen Gurudge, sin elskede hund. Både hun og hunden føler at de blir overvåket – men av hva?

Keyes, Marian, (2011) «En stjerne i natten» Cappelen DAMM og Brownies med kokos- og sjokoladetopping Ingredienser: 160 g Hvetemel 5 ss Kakao 225 g Smør 2 ts Kaffepulver 120 g Brunsukker 200 g Sukker (hvitt) 5 Egg 2 ts Vaniljesukker Kokostopping: 180 g Kondensertmelk (søt) 1 ts Vaniljesukker ¼ ts Salt 400 g Kokos 220 g Melis Sjokoladetopping: 220 g Sjokolade (mørk) 1 ts Sirup (hvit) eller glukose 115 g Smør

Som sagt dette er en annerledes Keyes bok – og den har egentlig et litt merkelig tema. Det blir litt for rart for min del. Jeg føler ofte at når det gjelder bøker (og filmer), godtar jeg de merkeligste plott, storylines og historier, men denne gangen ble det litt vel søkt for min del. For all del, også i denne boka får vi innblikk i historier og tragedier, som er interessante nok i seg selv. Likevel, sitter jeg igjen med en følelse av at dette ikke er Marian Keyes på sitt beste. Boka mangler på en måte den futten og den underliggende varmen og humoren, som jeg synes har vært gjennomgående i de andre bøkene jeg har lest av Keyes. Det er liksom ingen varme og glede i boka. Keyes er som vi vet, ofte blitt kalt feel-good-dronningen av kritikere og anmeldere. Likevel, er det ingen gode følelser (feel-good) knyttet til denne boka. Nå må jeg jo si at det må være lov for forfattere å prøve ut nye elementer, stiler og former i skrivingen sin. Det er vel det Keyes har gjort her, ved å forsøke å legge til et «magisk»/«overnaturlig» element.  For meg fungerte det absolutt ikke. Jeg ble bare sittende igjen med en ekkel, uggen følelse etter å ha lest denne boka. Terningkast: 2

Keyes, Marian, (2011) «En stjerne i natten» Cappelen DAMM og Brownies med kokos- og sjokoladetopping Ingredienser: 160 g Hvetemel 5 ss Kakao 225 g Smør 2 ts Kaffepulver 120 g Brunsukker 200 g Sukker (hvitt) 5 Egg 2 ts Vaniljesukker Kokostopping: 180 g Kondensertmelk (søt) 1 ts Vaniljesukker ¼ ts Salt 400 g Kokos 220 g Melis Sjokoladetopping: 220 g Sjokolade (mørk) 1 ts Sirup (hvit) eller glukose 115 g Smør

Brownies med kokos- og sjokoladetopping

Brownies med kokos- og sjokoladetopping Ingredienser: 160 g	Hvetemel 5 ss	Kakao 225 g	Smør 2 ts	Kaffepulver 120 g	Brunsukker 200 g	Sukker (hvitt) 5 	Egg 2 ts	Vaniljesukker  Kokostopping: 180 g	Kondensertmelk (søt) 1 ts	Vaniljesukker ¼ ts	Salt 400 g	Kokos 220 g	Melis Sjokoladetopping: 220 g	Sjokolade (mørk) 1 ts	Sirup (hvit) eller glukose 115 g	Smør

Ingredienser:

160 gHvetemel
5 ssKakao
225 gSmør
2 tsKaffepulver
120 gBrunsukker
200 gSukker (hvitt)
5Egg
2 tsVaniljesukker

Kokostopping:

180 gKondensertmelk (søt)
1 tsVaniljesukker
¼ tsSalt
400 gKokos
220 gMelis

Sjokoladetopping:

220 gSjokolade (mørk)
1 tsSirup (hvit) eller glukose
115 gSmør
Brownies med kokos- og sjokoladetopping Ingredienser: 160 g Hvetemel 5 ss Kakao 225 g Smør 2 ts Kaffepulver 120 g Brunsukker 200 g Sukker (hvitt) 5 Egg 2 ts Vaniljesukker Kokostopping: 180 g Kondensertmelk (søt) 1 ts Vaniljesukker ¼ ts Salt 400 g Kokos 220 g Melis Sjokoladetopping: 220 g Sjokolade (mørk) 1 ts Sirup (hvit) eller glukose 115 g Smør

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 175 °C
2 Bland sammen alle de tørre ingrediensene
3 Smelt smør i en kasserolle, Sammen med kaffepulveret
– Rør til det har smeltet
– Slå av plata og tilsett sukkeret,
– Rør til det er godt blandet
4 Tilsett smør og sukker blandingen til de tørre ingrediensene
– Ha i eggene, og
Rør godt til alt er godt blandet
5 Røra helles i en liten, smurt langpanne
– Settes i ovnen og stekes i 30 min.
(ikke stek dem lengre enn 30 min., for overstekte Brownies er ikke spesielt godt)
– Avkjøles på rist, og
– Settes i fryseren i 30 min.
6 Lag kokostoppingen:
– Rør sammen melken og vaniljesukkeret
– Bland inn kokos og melis –
Bre blandingen over Browniesene
– Sett kaken i kjøleskapet til toppingen har stivnet
(ca. 1 time)
7 Lag sjokoladetoppingen: –
Ha alle ingrediensene i en ildfast skål, og
– Sett skålen over kokende vann til alt har smeltet
– Hell sjokoladetoppinen forsiktig over kokostoppingen., og
– Sett kaken i kjøleskapet i ca. 1 time
8 Deles i firkanter, og nytes
Brownies med kokos- og sjokoladetopping Ingredienser: 160 g Hvetemel 5 ss Kakao 225 g Smør 2 ts Kaffepulver 120 g Brunsukker 200 g Sukker (hvitt) 5 Egg 2 ts Vaniljesukker Kokostopping: 180 g Kondensertmelk (søt) 1 ts Vaniljesukker ¼ ts Salt 400 g Kokos 220 g Melis Sjokoladetopping: 220 g Sjokolade (mørk) 1 ts Sirup (hvit) eller glukose 115 g Smør

Generelle opplysninger om dagens bok:

 • Forfatter: Marian Keyes
 • Tittel: «En stjerne i natten»
 • Original tittel: «The brightest star in the sky»
 • Oversatt av: Linda Marie Vikaune
 • Sjanger: Chick.litt, Fiksjon
 • Sider: 607
 • Forlag: Cappelen Damm
 • Utgitt: 2012
 • Tilegnet: Kjøpt i butikk

Bøker av Marian Keyes :

«The Walsh Family»:

 • «Angels» – The Walsh Family» #3

 • The Mystery of Mercy Close – The Walsh Family» #5
 • Mammy Walsh’s A-Z of the Walsh Family – The Walsh Family» #6

Keyes, Marian, (2011) «En stjerne i natten» Cappelen DAMM og Brownies med kokos- og sjokoladetopping Ingredienser: 160 g Hvetemel 5 ss Kakao 225 g Smør 2 ts Kaffepulver 120 g Brunsukker 200 g Sukker (hvitt) 5 Egg 2 ts Vaniljesukker Kokostopping: 180 g Kondensertmelk (søt) 1 ts Vaniljesukker ¼ ts Salt 400 g Kokos 220 g Melis Sjokoladetopping: 220 g Sjokolade (mørk) 1 ts Sirup (hvit) eller glukose 115 g Smør

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s