Roser til lappeteppet og Fisk madras til middag

I går heklet jeg roser til lappeteppet vårt – tenkte det kunne være litt fint med litt pynt til lappeteppet vårt. Nå synes jeg jo at det der skikkelig gøy å hekle lappene til lappeteppet, men rosene er kanskje det som har vært aller gøyest så langt. Og så synes jeg at de ble skikkelig fine. Tror nesten jeg skal hekle noen i silke eller linen annen gang og pynte opp noen ringpermer, notisbøker eller lignende.

For å hoppe rett til oppskriften på fisk madras – Trykk HER

For å hoppe rett til de heklede rosene – Trykk HER

NavnRose
Passer til Pynt på :
Lappetepper,
Sengetepper,
Jakker,
Puter mm
Alternativt navnBlomst

Heklet Rose Sik gjør du (Roser): Tvinn tråden 3-4 ganger rundt en finger og sett sammen med en kjedemaske (kjm) Omgang 1: 1 luftmaske (lm), 17 fastmasker i ringen, avslutt med 1 kjm i den 1. lm Omgang 2: 6 lm Hopp over 2 fm 1 halvstav (hst) i neste fm *4 lm Hopp over 2 fm, 1 hst i neste fm* GJENTA fra * til * 3 ganger til 4 lm Avslutt med 1 kjm 1 den 2. lm (på begynnelsen av omgangen) Omgang 3: I hver av de lm-buene hekles det: 1 fm, 1 hst, 3 st, 1 ht, 1 fm Avslutt med 1 kjm 1 den 1. lm (på begynnelsen av omgangen) Omgang 4: 1 kjm i bakre del av hst fra omg nr.2 *5 lm Hold garnet på baksiden av blomsten 1 kjm i neste Hst fra omg nr 2 * GJENTA fra * til * 4 ganger til 5 lm Avslutt med 1 kjm i den samme hst som i begynnelsen av omg Omgang 5: I hver av lm-buene hekles det: 1 fm, 1 hst, 5 st, 1 ht, 1 fm Avslutt med 1 kjm 1 den 1. lm (på begynnelsen av omgangen) Omgang 6: 1 kjm i bakre del av hst fra omg nr.4 *5 lm Hold garnet på baksiden av blomsten 1 kjm i neste Hst fra omg nr 4 * GJENTA fra * til * 4 ganger til 5 lm Avslutt med 1 kjm i den samme hst som i begynnelsen av omg Omgang 7: I hver av lm-buene hekles det: 1 fm, 1 hst, 7 st, 1 ht, 1 fm Avslutt med 1 kjm 1 den 1. lm (på begynnelsen av omgangen)
Heklet Rose av restegarn

Slik gjør du (heklede roser):

 • Tvinn tråden 3-4 ganger rundt en finger og sett sammen med en kjedemaske (kjm)

Omgang 1:

 • 1 luftmaske (lm),
 • 17 Fastmasker (fm) i ringen,
 • Avslutt med 1 kjm i den 1. lm

Omgang 2:

 • 6 lm
 • Hopp over 2 fm
 • 1 Halvstav (hst) i neste fm
 • * 4 lm
 • Hopp over 2 fm,
 • 1 hst i neste fm *
 • GJENTA fra * til * 4 ganger til
 •  4 lm
 • Avslutt med 1 kjm 1 den 2. lm (på begynnelsen av omgangen)

Omgang 3:

 • I hver av de 6 lm-buene hekles det:
 • Avslutt med 1 kjm i den 1. lm (altså på begynnelsen av omgangen)

Omgang 4:

 • 1 kjm i bakre del av hst fra omg nr.2
  • NB! Hold garnet på baksiden av blomsten
 • * 5 lm
 • 1 kjm i neste Hst fra omg nr 2 *
 •  GJENTA fra * til * 4 ganger til
 • 5 lm
 • Avslutt med 1 kjm i den samme hst som i begynnelsen av omg

Omgang 5:

 • I hver av  lm-buene hekles det:
  • 1 fm, 1 hst, 5 st, 1 hst, 1 fm
 • Avslutt med 1 kjm i den 1. lm (altså på begynnelsen av omgangen)

Omgang 6:

 • 1 kjm i bakre del av hst fra omg nr.4
  • Hold garnet på baksiden av blomsten
 • * 6 lm
 • 1 kjm i neste Hst fra omg nr 4 *
 •  GJENTA fra * til * 4 ganger til
 • 5 lm
 • Avslutt med 1 kjm i den samme hst som i begynnelsen av omg

Omgang 7:

 • I hver av lm-buene hekles det:
 • 1 fm, 1 hst, 7 st, 1 hst, 1 fm
 • Avslutt med 1 kjm i den 1. lm (altså på begynnelsen av omgangen)

Heklet Rose Sik gjør du (Roser): Tvinn tråden 3-4 ganger rundt en finger og sett sammen med en kjedemaske (kjm) Omgang 1: 1 luftmaske (lm), 17 fastmasker i ringen, avslutt med 1 kjm i den 1. lm Omgang 2: 6 lm Hopp over 2 fm 1 halvstav (hst) i neste fm *4 lm Hopp over 2 fm, 1 hst i neste fm* GJENTA fra * til * 3 ganger til 4 lm Avslutt med 1 kjm 1 den 2. lm (på begynnelsen av omgangen) Omgang 3: I hver av de lm-buene hekles det: 1 fm, 1 hst, 3 st, 1 ht, 1 fm Avslutt med 1 kjm 1 den 1. lm (på begynnelsen av omgangen) Omgang 4: 1 kjm i bakre del av hst fra omg nr.2 *5 lm Hold garnet på baksiden av blomsten 1 kjm i neste Hst fra omg nr 2 * GJENTA fra * til * 4 ganger til 5 lm Avslutt med 1 kjm i den samme hst som i begynnelsen av omg Omgang 5: I hver av lm-buene hekles det: 1 fm, 1 hst, 5 st, 1 ht, 1 fm Avslutt med 1 kjm 1 den 1. lm (på begynnelsen av omgangen) Omgang 6: 1 kjm i bakre del av hst fra omg nr.4 *5 lm Hold garnet på baksiden av blomsten 1 kjm i neste Hst fra omg nr 4 * GJENTA fra * til * 4 ganger til 5 lm Avslutt med 1 kjm i den samme hst som i begynnelsen av omg Omgang 7: I hver av lm-buene hekles det: 1 fm, 1 hst, 7 st, 1 ht, 1 fm Avslutt med 1 kjm 1 den 1. lm (på begynnelsen av omgangen)
En lapp 20 X 20 cm i viftemønster

Fisk madras

Dette er en skikkelig god, og litt sterk indisk middagsrett. Serveres med Naanbrød, og/eller Gul ris.

Fisk Madras Ingredienser: 4 ss Olje 1 ss Sennepsfrø 1 Løk 3 fedd Hvitløk 30 Karri blader /Curry leaves 1 ss Karri (eller en terning) 2 ts Kajennepepper/chilipulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 bx Tomater (ca. 400 g) 1 ss 1 ss eddik (7 %) 1 ss Brunt sukker 1 ts Salt 700 g Fisk (hvit)
Scampi madras med Naanbrød, og Gul ris.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 Enkel/middels

Ingredienser:

4 ssOlje
1 ssSennepsfrø
1Løk
3 feddHvitløk
30Karri blader /Curry leaves
1 ssKarri (eller en terning)
2 tsKajennepepper/chilipulver
2 tsKoriander
2 tsGurkemeie
1 bxTomater (ca. 400 g)
1 ss1 ss eddik (7 %)
1 ssBrunt sukker
1 tsSalt
2Chilier (grønne)
700 gFisk

Slik gjør du:

1 Skrell løken, og
– Hakk den
– Hakk hvitløken
2 Ha oljen i en stekepanne, og
– La den varmes på middels varme
3 Tilsett sennepsfrø, og
– Stek i 30 sek,
– Tilsett løk og hvitløk, og
– La det steke over middels/svak varme i 10 min.
Til alt er blitt mykt og lyst gyllent
4 Tilsett karriblader (Curry leaves) chili, gurkemeie og koriander
– La det steke i 2-3 min.
5 Rør inn tomater, salt og tamarin, og
– Skjær den gønne chilien i skiver, og tilsett
NB! Du bestemmer selv om du tar vekk frøene fra chilien eller ikke
– La det koke videre i 15 min.
Eller til sausen er redusert noe ned
6 Tilsett fisken, og
– La det trekke i 5-6 min.
7 Serveres med ris og/eller nanbrød

Anbefalt tilbehør:

eller

Ingredienser: 4 ss Olje 1 ss Sennepsfrø 1 Løk 3 fedd Hvitløk 30 Karri blader /Curry leaves 1 ss Karri (eller en terning) 2 ts Kajennepepper/chilipulver 2 ts Koriander 2 ts Gurkemeie 1 bx Tomater (ca. 400 g) 1 ss 1 ss eddik (7 %) 1 ss Brunt sukker 1 ts Salt 700 g Scampi
Scampi madras med Naanbrød, og Gul ris.

Hekleteknikker brukt i sommerprosjektet 2020 – sengeteppe (lappeteppe):

Heklet Rose Sik gjør du (Roser): Tvinn tråden 3-4 ganger rundt en finger og sett sammen med en kjedemaske (kjm) Omgang 1: 1 luftmaske (lm), 17 fastmasker i ringen, avslutt med 1 kjm i den 1. lm Omgang 2: 6 lm Hopp over 2 fm 1 halvstav (hst) i neste fm *4 lm Hopp over 2 fm, 1 hst i neste fm* GJENTA fra * til * 3 ganger til 4 lm Avslutt med 1 kjm 1 den 2. lm (på begynnelsen av omgangen) Omgang 3: I hver av de lm-buene hekles det: 1 fm, 1 hst, 3 st, 1 ht, 1 fm Avslutt med 1 kjm 1 den 1. lm (på begynnelsen av omgangen) Omgang 4: 1 kjm i bakre del av hst fra omg nr.2 *5 lm Hold garnet på baksiden av blomsten 1 kjm i neste Hst fra omg nr 2 * GJENTA fra * til * 4 ganger til 5 lm Avslutt med 1 kjm i den samme hst som i begynnelsen av omg Omgang 5: I hver av lm-buene hekles det: 1 fm, 1 hst, 5 st, 1 ht, 1 fm Avslutt med 1 kjm 1 den 1. lm (på begynnelsen av omgangen) Omgang 6: 1 kjm i bakre del av hst fra omg nr.4 *5 lm Hold garnet på baksiden av blomsten 1 kjm i neste Hst fra omg nr 4 * GJENTA fra * til * 4 ganger til 5 lm Avslutt med 1 kjm i den samme hst som i begynnelsen av omg Omgang 7: I hver av lm-buene hekles det: 1 fm, 1 hst, 7 st, 1 ht, 1 fm Avslutt med 1 kjm 1 den 1. lm (på begynnelsen av omgangen)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s