Dobbeltmasker til lappeteppet og små middagsbrød til lunsj

I dag har jeg bakt små middagsbrød – de er gode som tilbehør til supper, pasta, salater, gryter med mer. Men de er også veldig gode til frokost eller lunsj med pålegg på.

For å hoppe rett til oppskriften på små middagsbrød – trykk HER

Dobbelt masker

NavnDobbeltmasker
Forkortelse dobbeltm
Alternativt navnDoble fastmasker
Antall luftmasker (lm) til å snu med:1 lm

Dobbeltmasker Slik hekler du dobbeltmasker: - Legg opp et antall luftmasker (lm) + 1 lm til å snu med Rad 1: - Stikk nålen i 2. lm fra nålen, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 2 masker (m) på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste lm, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen (du har nå 1 m på heklenålen) - * Stikk nålen i samme m som siste gang (på forrige dobbeltm), - 1 kast og trekk nålen igjennom (du har nå 2 m på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste lm, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 mpå nålen (du har nå 1 maske på heklenålen) * - GJENTA fra * til * raden ut, - Slutt 1 fm i siste m - Snu med 1 lm Rad 2: - Stikk nålen i 1. m fra nålen, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 2 m på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste m, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen (du har nå 1 maske på heklenålen) - * Stikk nålen ned i samme m som siste gang (på forrige dobbeltm, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 2 m på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste m, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen (du har nå 1 m på heklenålen) * - GJENTA fra * til * raden ut, - Slutt 1 fm i siste m - Snu med 1 lm GJENTA Rad 2
Dobbeltmasker – doble fastmasker

Slik hekler du dobbelt masker:

 • Legg opp et antall luftmasker (lm) + 1 lm til å snu med

Rad 1:

 • Stikk nålen i 2. lm fra nålen, 1 kast og trekk tråden igjennom
  •  (du har nå 2 masker (m) på heklenålen)
 • Stikk nålen ned i neste lm, 1 kast og trekk tråden igjennom
  • (du har nå 3 m på heklenålen)
 • 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen
  • (du har nå 1 m på heklenålen)
 •  * Stikk nålen i samme m som siste gang (på forrige dobbeltm), 
 • 1 kast og trekk nålen igjennom
  •  (du har nå 2 m på heklenålen)
 • Stikk nålen ned i neste lm, 1 kast og trekk tråden igjennom
  • (du har nå 3 m på heklenålen)
 • 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen
  • (du har nå 1 maske på heklenålen)
 • *
 • GJENTA fra * til * raden ut,
 • Slutt 1 Fastmaske (fm) i siste m
 • Snu med 1 lm

Rad 2:

 • Stikk nålen i 1. m fra nålen, 1 kast og trekk tråden igjennom
  •  (du har nå 2 m på heklenålen)
 • Stikk nålen ned i neste m, 1 kast og trekk tråden igjennom
  • (du har nå 3 m på heklenålen)
 • 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen
  • (du har nå 1 maske på heklenålen)
 • * Stikk nålen ned i samme m som siste gang ( altså på forrige dobbeltm),
 • 1 kast og trekk tråden igjennom
  •  (du har nå 2 m på heklenålen)
 • Stikk nålen ned i neste m, 1 kast og trekk tråden igjennom
  • (du har nå 3 m på heklenålen)
 • 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen
  • (du har nå 1 m på heklenålen)
 • *
 • GJENTA fra * til * raden ut,
 • Slutt 1 fm i siste m
 • Snu med 1 lm

GJENTA Rad 2

Dobbeltmasker Slik hekler du dobbeltmasker: - Legg opp et antall luftmasker (lm) + 1 lm til å snu med Rad 1: - Stikk nålen i 2. lm fra nålen, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 2 masker (m) på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste lm, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen (du har nå 1 m på heklenålen) - * Stikk nålen i samme m som siste gang (på forrige dobbeltm), - 1 kast og trekk nålen igjennom (du har nå 2 m på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste lm, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 mpå nålen (du har nå 1 maske på heklenålen) * - GJENTA fra * til * raden ut, - Slutt 1 fm i siste m - Snu med 1 lm Rad 2: - Stikk nålen i 1. m fra nålen, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 2 m på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste m, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen (du har nå 1 maske på heklenålen) - * Stikk nålen ned i samme m som siste gang (på forrige dobbeltm, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 2 m på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste m, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen (du har nå 1 m på heklenålen) * - GJENTA fra * til * raden ut, - Slutt 1 fm i siste m - Snu med 1 lm GJENTA Rad 2
Lapp med dobbelt masker

Små middagsbrød

Når det er salat,suppe, gryteretter eller lignende til middag, synes jeg alltid at det er godt med litt brød til. Nybakt brød er skikkelig godt, men ofte er det slik at man ikke rekker å bake brød eller rundstykker på den tiden et tar å tilberede middagen. Det klarer du med disse små middagsbrødene. De er veldig enkle å lage, og utrolig nok er de ferdig på 30 minutter. Ikke bare er de gode til middag, men nydelige til frokost, lunsj og kvelds også.

Små middagsbrød på 1-2-3 Ingredienser 2 ½ dl Vann (lunket) 3 ss Olje (raps) 2 ss Sukker 2 ts Tørrgjær 1 Egg (sammenpisket) ½ ts Salt 1 ss Smør (mykt) ½ dl Melk 8 dl Hvetemel
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
15-20 30 min. Enkel

Ingredienser:

2 ½ dl Vann (lunket)
3 ss Olje (raps)
2 ss Sukker
2 ts Tørrgjær
1 Egg (sammenpisket)
½ ts Salt
1 ss Smør (mykt)
½ dl Melk
8 dl Hvetemel

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader
2. Ha vann, Olje, sukker og gjær i en bakstebolle,
– La det stå i 8 min. (til det begynner å boble)
3. Tilsett melk, egg, smør og salt
– Rør rundt
4. Tilsett hvetemel, og
– Elt deigen godt (5-10 min.)
5. Del deigen opp i 15-20 emner, og  
– Rull boller, som
– Settes ganske tett på smurt stekebrett
6. Dekkes med bakepapir, og
– Settes på et lunt sted til heving
– La dem heve i 10 min., men
Hvis du har tid kan de godt stå i 40 mn.
7. Pensle dem lett med melk, og
La dem steke i ca. 10-12 min. midt i ovnen
(eller til de er blitt lyse brune)

Hekleteknikker brukt i sommerprosjektet 2020 – sengeteppe (lappeteppe):

Dobbeltmasker Slik hekler du dobbeltmasker: - Legg opp et antall luftmasker (lm) + 1 lm til å snu med Rad 1: - Stikk nålen i 2. lm fra nålen, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 2 masker (m) på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste lm, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen (du har nå 1 m på heklenålen) - * Stikk nålen i samme m som siste gang (på forrige dobbeltm), - 1 kast og trekk nålen igjennom (du har nå 2 m på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste lm, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 mpå nålen (du har nå 1 maske på heklenålen) * - GJENTA fra * til * raden ut, - Slutt 1 fm i siste m - Snu med 1 lm Rad 2: - Stikk nålen i 1. m fra nålen, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 2 m på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste m, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen (du har nå 1 maske på heklenålen) - * Stikk nålen ned i samme m som siste gang (på forrige dobbeltm, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 2 m på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste m, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen (du har nå 1 m på heklenålen) * - GJENTA fra * til * raden ut, - Slutt 1 fm i siste m - Snu med 1 lm GJENTA Rad 2

Dobbelt masker (doble fastmasker) – trykk her for å se hvordan de hekles

Dobbeltmasker Slik hekler du dobbeltmasker: - Legg opp et antall luftmasker (lm) + 1 lm til å snu med Rad 1: - Stikk nålen i 2. lm fra nålen, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 2 masker (m) på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste lm, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen (du har nå 1 m på heklenålen) - * Stikk nålen i samme m som siste gang (på forrige dobbeltm), - 1 kast og trekk nålen igjennom (du har nå 2 m på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste lm, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 mpå nålen (du har nå 1 maske på heklenålen) * - GJENTA fra * til * raden ut, - Slutt 1 fm i siste m - Snu med 1 lm Rad 2: - Stikk nålen i 1. m fra nålen, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 2 m på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste m, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen (du har nå 1 maske på heklenålen) - * Stikk nålen ned i samme m som siste gang (på forrige dobbeltm, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 2 m på heklenålen) - Stikk nålen ned i neste m, 1 kast og trekk tråden igjennom (du har nå 3 m på heklenålen) - 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen (du har nå 1 m på heklenålen) * - GJENTA fra * til * raden ut, - Slutt 1 fm i siste m - Snu med 1 lm GJENTA Rad 2
Dobbelt masker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s