I dag har jeg bakt små middagsbrød – de er gode som tilbehør til supper, pasta, salater, gryter med mer. Men de er også veldig gode til frokost eller lunsj med pålegg på.
For å hoppe rett til oppskriften på små middagsbrød – trykk HER
Lapp med dobbelt masker snudd 90 grader
Navn | Dobbeltmasker |
Forkortelse | dobbeltm |
Alternativt navn | Doble fastmasker |
Antall luftmasker (lm) til å snu med: | 1 lm |

Slik hekler du dobbelt masker:
- Legg opp et antall luftmasker (lm) + 1 lm til å snu med
Rad 1:
- Stikk nålen i 2. lm fra nålen, 1 kast og trekk tråden igjennom
- (du har nå 2 masker (m) på heklenålen)
- Stikk nålen ned i neste lm, 1 kast og trekk tråden igjennom
- (du har nå 3 m på heklenålen)
- 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen
- (du har nå 1 m på heklenålen)
- * Stikk nålen i samme m som siste gang (på forrige dobbeltm),
- 1 kast og trekk nålen igjennom
- (du har nå 2 m på heklenålen)
- Stikk nålen ned i neste lm, 1 kast og trekk tråden igjennom
- (du har nå 3 m på heklenålen)
- 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen
- (du har nå 1 maske på heklenålen)
- *
- GJENTA fra * til * raden ut,
- Slutt 1 Fastmaske (fm) i siste m
- Snu med 1 lm
Rad 2:
- Stikk nålen i 1. m fra nålen, 1 kast og trekk tråden igjennom
- (du har nå 2 m på heklenålen)
- Stikk nålen ned i neste m, 1 kast og trekk tråden igjennom
- (du har nå 3 m på heklenålen)
- 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen
- (du har nå 1 maske på heklenålen)
- * Stikk nålen ned i samme m som siste gang ( altså på forrige dobbeltm),
- 1 kast og trekk tråden igjennom
- (du har nå 2 m på heklenålen)
- Stikk nålen ned i neste m, 1 kast og trekk tråden igjennom
- (du har nå 3 m på heklenålen)
- 1 kast, trekk tråden igjennom alle 3 m på nålen
- (du har nå 1 m på heklenålen)
- *
- GJENTA fra * til * raden ut,
- Slutt 1 fm i siste m
- Snu med 1 lm
GJENTA Rad 2

Når det er salat,suppe, gryteretter eller lignende til middag, synes jeg alltid at det er godt med litt brød til. Nybakt brød er skikkelig godt, men ofte er det slik at man ikke rekker å bake brød eller rundstykker på den tiden et tar å tilberede middagen. Det klarer du med disse små middagsbrødene. De er veldig enkle å lage, og utrolig nok er de ferdig på 30 minutter. Ikke bare er de gode til middag, men nydelige til frokost, lunsj og kvelds også.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
15-20 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 ½ dl | Vann (lunket) |
3 ss | Olje (raps) |
2 ss | Sukker |
2 ts | Tørrgjær |
1 | Egg (sammenpisket) |
½ ts | Salt |
1 ss | Smør (mykt) |
½ dl | Melk |
8 dl | Hvetemel |
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 200 grader |
2. Ha vann, Olje, sukker og gjær i en bakstebolle, – La det stå i 8 min. (til det begynner å boble) |
3. Tilsett melk, egg, smør og salt – Rør rundt |
4. Tilsett hvetemel, og – Elt deigen godt (5-10 min.) |
5. Del deigen opp i 15-20 emner, og – Rull boller, som – Settes ganske tett på smurt stekebrett |
6. Dekkes med bakepapir, og – Settes på et lunt sted til heving – La dem heve i 10 min., men Hvis du har tid kan de godt stå i 40 mn. |
7. Pensle dem lett med melk, og La dem steke i ca. 10-12 min. midt i ovnen (eller til de er blitt lyse brune) |




Hekleteknikker brukt i sommerprosjektet 2020 – sengeteppe (lappeteppe):

Dobbelt masker (doble fastmasker) – trykk her for å se hvordan de hekles
